Noaptea Muzeelor 2014

Noaptea muzeelor 2014Între 16 – 18 mai Muzeul Județean Mureș organizează a IX-a ediție a seriei de programe culturale intitulată Noaptea Muzeelor. Acest eveniment mureșean face parte din programul Noaptea Europeană a Muzeelor, organizat pentru prima oară în 2005 de către Ministerul Francez al Culturii și Comunicării. Evenimentul se organizează anual în sâmbăta cea mai apropiată de data de 18 mai când se aniversează Ziua Internațională a Muzeelor.

În data de 16 mai, vineri, de la ora 20:00 va avea loc evenimentul de deschidere al Nopții Muzeelor, un concert gospel susținut de către Bayer Friderika în sala mare a Palatului Culturii. Sâmbătă în program special se va deschide majoritatea secțiilor Muzeului Județean Mureș, iar aceste expoziții vor putea fi vizitate până la ora 02:00 dimineața. În piața teatrului vizitatorii vor fi întâmpinați de cafenele, de un târg al meșteșugarilor și de concerte în aer liber. În cadrul Nopții Muzeelor va concerta Palya Bea, împreună cu noua ei orchestră prezentând cel mai nou album intitulat „A Nő” (Femeia), formația clujeană de ethno-blues și country-rock, NIGHTLOSERS, precum și orchestra liceului de arte din Târgu Mureș, Echoesphere.

În acest an la seria de programe Noaptea Muzeelor s-au înlăturat nouă instituții și organizații din Târgu Mureș: Teatrul Național din Târgu Mureș, Ansamblul Artistic Mureșul, Biblioteca Telekiana, Biserica Unitară din Piața Bolyai, Parohia Sfântul Ioan Botezătorul, Fundația Bernady, Asociația Salvatorilor Speciali și Montani Mureș, Grădina Zoologică și classiccarclub.ro. Sponsorii principali ai evenimentului sunt Consiliul Județean Mureș și Primăria Municipiului Târgu Mureș.

În cadrul evenimentului Noaptea Muzeelor intrarea pentru adulți va costa 5 RON, pentru cei cu vârsta cuprinsă între 6 și 18 ani va costa 3 RON, iar pentru familii 10 RON. Brățara de intrare trebuie plătită o singură dată și va fi valabilă pentru fiecare program, indiferent de locația acestuia. Brățările de intrare vor putea fi achiziționate în avans începând cu data de 12 mai, de la casieria Palatului Culturii, iar pe parcursul evenimentului la sediul partenerilor organizatori. Concertele în aer liber vor fi gratuite.

Programul detaliat al muzeelor și partenerilor organizatori va fi publicat în curând.

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.