Noua Dreaptă: nu organizăm nicio manifestare duminică

Screen Shot 2013-03-08 at 2.23.59 PMLiderul Noii Drepte Mureş, Marius Moldovan, a anunţat, vineri, că asociaţia nu va organiza nicio contramanifestaţie în timpul mitingului pentru autonomie de duminică, de la Târgu Mureş, şi că afişele apărute în numele organizaţiei care îndeamnă la proteste partea română sunt menite să creeze ‘diversiune’.

”Considerăm că mesajul apărut pe reţelele de comunicare (socializare, n.r.) în primul rând nu ne aparţine şi s-ar putea să fie o diversiune, tocmai pentru ca aceşti organizatori să-şi legitimeze manifestaţia. Din punctul nostru de vedere, a milita pentru autonomia Ţinutului Secuiesc este un fapt care ne face să râdem; câţi secui s-au declarat la ultimul recensământ? În 2002 au fost aproximativ 500. Dacă vrei să faci autonomie, faci un sat şi chemi turiştii să-i pozeze: ia uite autonomia Ţinutului Secuiesc. Aşa că pentru noi manifestaţia din 10 martie o ignorăm şi tuturor românilor le spunem să o ignore, este un fel de Harlem Shake sau Szekely Shake. Nu vom participa’, a declarat presei Marius Moldovan.

Acesta a spus că materialele apărute în Târgu Mureş în numele organizaţiei Noua Dreaptă ‘s-ar putea să fie provocarea organizatorilor manifestaţiilor de tip autonomist, separatist, iredentist, revizionist tocmai pentru a se legitima’.

”Sunt experţi în a face asemenea lucruri, iar apoi a se victimizeze vezi Doamne cât sunt de discriminaţi, cum drepturile lor nu sunt respectate şi dragă Europa te rog să iei atitudine aici în România referitor la etnia maghiară sau care ar fi ea. Este posibil să urmărească acest scop (provocarea, n.r). Nu suntem siguri, dar ar putea să fie pentru că părinţii noştri ne-au zis că în martie ’90 tot cam aşa ceva a fost. Sperăm ca lumea să se fi trezit şi să nu cadă pradă, atât români, cât şi maghiari, să nu cadă pradă manipulărilor de genul acesta, pentru că în spatele acestor manipulări, atât boierii români, cât şi grofii maghiari, se îngraşă pe spatele muncii noastre’, a susţinut Moldovan.

Liderul Noii Drepte Mureş susţine că şi cei de la Uniunea Vatra Românească au aceeaşi poziţie în privinţa mitingului pentru autonomie şi că deşi condamnă acest tip de manifestare, o vor ignora.

‘Cred că cei de la UVR gândesc asemenea nouă. Condamnăm acest tip de manifestaţie dar îl ignorăm, pentru că nu are niciun rost. Sfătuim românii să participe la acţiunile identitare româneşti, că avem destule (…) Îndemnăm românii să participe la sărbătorile identitare organizate, autorizate, aşa cum şi Noua Dreaptă organizează an de an asemenea activităţi’, a susţinut Marius Moldovan.

Pe reţelele de socializare şi în câteva locuri din Târgu Mureş au apărut o serie de afişe prin care românii sunt îndemnaţi, de autori anonimi, să se adune la statuia lui Avram Iancu din centrul oraşului pentru a lua atitudine împotriva Ţinutului Secuiesc. Această adunare pentru care nu s-a solicitat nicio autorizaţie este anunţată pentru duminică, la ora 16.00, cu o oră înainte de începerea mitingului şi marşului pentru autonomie organizat de Consiliul Naţional Secuiesc şi de partidele maghiare.

AGERPRES

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.