Noua Medicină Germană, promovată ca terapie alternativă în tratarea bolilor la Târgu Mureș

Un fost sportiv de performanţă, care a suferit o afecţiune gravă ce nu a putut fi tratată prin metodele medicinei clasice, promovează la Târgu Mureş o terapie alternativă în tratarea bolilor, Noua Medicină Germană, despre care se spune că ajută la vindecarea oamenilor prin explicarea logică a legăturii strânse dintre minte şi boală.

Dr. Carmen Nicolau, medic primar gastroenterolog la un centru medical din Târgu Mureş, a spus că acest nou concept promovat în România este o provocare, întrucât Noua Medicină Germană porneşte de la ideea că orice boală este cauzată de un şoc emoţional care surprinde individul total nepregătit.

‘Noua Medicină Germană este o provocare pentru noi. A început anul trecut, pornind de la un pacient care era, printre altele, şi un apropiat al familiei mele. Tânărul respectiv, sportiv de performanţă, a ajuns într-un mod neaşteptat într-o stare septică cu o evoluţie dramatică, în câteva ore i s-a deteriorat starea generală foarte tare. A fost, la un moment dat, la ATI, intubat, cu un dezechilibru al ogranismului foarte brusc. Investigaţiile prin medicina clasică nu au dus decât la o infecţie urinară pe care cu toţii nu ne-o putem imagina să producă o deteriorare atât de bruscă la o persoană cu asemenea parametri fizici. Persoana respectivă a încercat să îşi amintească de la ce a plecat boala. Neavând multe repere în medicina clasică, a descoperit această Nouă Medicină Germană’, a declarat, pentru AGERPRES, dr. Carmen Nicolau.

Aceasta a spus că după ce persoana respectivă s-a specializat în Noua Medicină Germană, a început să susţină cursuri şi la Târgu Mureş şi că există deja cazuri în care conceptul respectiv a funcţionat.

‘Trebuie să recunosc că am mers cu fiul meu şi am avut un caz în care a funcţionat această Nouă Medicină Germană. Aceasta porneşte de undeva din istoria noastră, că fiecare modificare din organismul nostru are o rădăcină pe structura noastră biologică sau a ascendenţilor noştri şi că tot ce ai de făcut este să cauţi în direcţia bună, cu ajutorul unui specialist care să te ghideze prin nişte întrebări pentru a ajunge în zona în care s-a produs dezechilibrul şi să acoperi deficitul care s-a creat acolo. Atunci reconstruieşti traseul tău şi anulezi efectul’, a precizat dr. Nicolau.

Potrivit doctorului menţionat, noua Medicină Germană a fost descoperită în anii ’70 de medicul german Ryke Geerd Hamer, după ce s-a îmbolnăvit grav în urma unui şoc emoţional puternic, generat de moartea fiului său, iar după ce s-a vindecat a tratat peste 31.000 de pacienţi doar stând de vorbă cu ei.

Conceptul pune la baza apariţiei şi evoluţiei bolilor principiile universale biologice şi interacţiunea dintre cele trei niveluri ale fiinţei umane – psihic, creier şi organe. AGERPRES

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.