Noua Santa Fe cea mai sigură mașină în 2012

noul Santa FeNoua generație Hyundai Santa Fe a fost numită cea mai sigură mașină din clasă, în urma testelor efectuate de către Euro NCAP pe parcursul anului 2012. Rezultatele obținute la toate categoriile transformă noul Santa Fe într-unul dintre cele mai sigure autovehicule testate vreodată de către organizația independentă de evaluare a autovehiculelor. Totodată, este declarat cel mai sigur autovehicul din segmentul ,,Large Off-Road 4×4”, devansând Mercedes-Benz M-Class și Range Rover.

Din cele 36 de vehicule testate în 2012, opt modele din clase diferite au înregistrat performante de top în urma evaluărilor și au fost premiate de către Euro NCAP pentru nivelul ridicat de siguranță. La categoria ,,protecția adulților”, noua generație Santa Fe a obținut 96%, înregistrând punctaj maxim în cazul impactului lateral. SUV-ul Hyundai de clasa D a înregistrat 89% la categoria ,,protecția copiilor”, iar dotări precum controlul electronic al stabilității au condus la procentul de 86% în cadrul testelor de siguranță asistată.

Angajamentul Hyundai față de siguranța în trafic este dovedit totodată prin dotarea noii generații Santa Fe cu opțiunea capotă activă. Aceasta se activează în cazul în care un pieton este lovit, reducând forța de impact și riscul apariției unor leziuni severe. Rezultatul este reflectat în punctajul de 71% obținut la categoria ,,siguranța pietonilor”, ce poziționează noua generație Santa Fe în vârful clasamentului segmentului său, cu o diferență semnificativă în fața următorului clasat cu procentul de 63%.

Allan Rushforth, Senior Vice President și COO al Hyundai Motor Europe, a declarat: ,,Numirea noii generații Santa Fe drept cea mai sigură mașină din clasă evidențiază angajamentul Hyundai față de siguranța clienților și a celorlalți participanți la trafic. Gradul ridicat de siguranță al noii generații Santa Fe, corelat cu nivelul scăzut de emisii de CO2, echiparea înaltă și designul atractiv formează un pachet complet pentru clienții europeni.”

Noua generație Santa Fe este ultimul model Hyundai dintr-o serie lungă de modele cu clasificarea maximă de cinci stele în cadrul celui mai riguros program de evaluare auto – Euro NCAP, urmând astfel rezultatele înregistrate de noul i20, ix20, ix35, i40, Veloster și noua generație i30.

Noul Santa Fe beneficiază pe piața europeană de pachetul Hyundai Five Year Triple Care. Acest serviciu oferă clienților cinci ani de garanție fără limită de kilometri, cinci ani de asistență rutieră și cinci ani de verificări tehnice periodice gratuite.

Despre Hyundai

Hyundai Auto România, parte a Grupului Tiriac, este reprezentantul mărcii Hyundai în România din anul 1994 și aduce pe piața națională 12 modele Hyundai, atât din gama autoturismelor, cât și din cea a autovehiculelor comerciale ușoare. Fondată în 1967, Hyundai Motor Company s-a transformat în Hyundai-Kia Automotive Group, care este cotat drept al cincilea producător auto la nivel mondial începând din anul 2007.

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.