Noul P.U.G. va fi realizat la Reghin cu implicarea cetățenilor

Autoritatea locală își dorește ca noul P.U.G. să fie realizat cu implicarea cetățenilor, fiind al doilea mare document al municipiului Reghin, în care consultarea cetățeanului în stabilirea viitorului Reghinului este esențială– primul document fiind Strategia de Dezvoltare a municipiului Reghin pentru perioada 2015-2020.

Fiecare unitate administrativ-teritorială trebuie să îşi actualizeze la fiecare maximum 10 ani „Planul urbanistic general”, în funcţie de evoluţia previzibilă a factorilor sociali, geografici, economici, culturali şi a necesităţilor locale.

Planul urbanistic general are atât caracter director şi strategic, cât şi caracter de reglementare şi reprezintă principalul instrument de planificare operaţională, constituind baza legală pentru realizarea programelor şi acţiunilor de dezvoltare. Planul urbanistic general şi strategia de dezvoltare durabilă şi integrată, parte integrantă din acesta, se corelează cu bugetul şi programele de investiţii publice ale unităţii administrativ-teritoriale, în vederea implementării prevederilor obiectivelor de utilitate publică.

Primăria Reghin a selectat trei moduri colaborative pentru implicarea cetățenilor în PUG Reghin: ÎNTÂLNIRI SECTORIALE pentru început, FORUM PUBLIC înainte de finalizare și ACTIVITĂȚI ONLINE permanent.

În acest sens, primele două întâlniri sectoriale vor avea loc miercuri, 15 februarie, de la ora 16:00 și 18:00. De la ora 16:00- Mediu natural, Mediu construit, Riscuri naturale și antropice, Infrastructură, de la ora 18:00- Patrimoniu, Cultură. Sunt invitați actori urbani locali și zonali pe domenii.

După întâlnirile sectoriale de miercuri, joi 16 februarie, de la orele 16:00 și 18:00 va avea loc cea de-a treia și a patra întâlnire sectorială. Pe domeniile Social, Sănătate, Educație, Sport respectiv Economie, Investiție, Turism.

În luna mai, Planul Urbanistic General va fi supus dezbaterii publice.

Pe toată perioada de elaborare, cetățenii pot veni cu observații la sediul Primăriei Reghin, de pe str. P-ța „Petru Maior”, nr. 41 – Centrul de Informare a Cetățeanului, prin e-mail la madeinreghin@gmail.com, pe blogul dedicat planificării urbane la Reghin – www.madeinreghin.wordpress.com precum și pe pagina de facebook.

Imola Grama

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.