Nova Vita, în continuare standarde la superlativ

Centrul Medical NOVA VITA din Tîrgu-Mureş aniversează doi ani de la debutul maternităţii, precum şi naşterea a peste 1.000 de copii. Cu acest prilej, la sfârșitul săptămânii trecute, la Restaurantul Pescăruş din Complexul Week-end, angajați Nova Vita și conducerea spitalului alături de peste 100 de copii născuţi la Nova Vita şi părinţii lor au aniversat împlinirea vârstei de un an.

Micuții, alături de copiii lor au primit cadouri tort și s-au bucurat de prezența unor personaje interesante din copilăria lor: prințesa și clovnul. De asemenea, în cadrul evenimentului s-a prezentat importanţa serviciilor profilactice și de tratament oferite de compartimentul pediatrie.

Pașii spre calitate

Echipa care coordonează activitatea departamentului de maternitate a fost preocupată de la începerea activităţii până în prezent de îmbunătățirea permanentă serviciile oferite. Lansarea programului „Şcoala mamei”, activitatea de „gimnastica gravidelor”, serviciile de dispensarizare a nou-născuţilor sunt acţiuni care se adaugă tuturor facilităţilor pe care mamele le-au regăsit la Nova Vita în momentul în care s-au prezentat la consultaţiile medicale sau fericitul moment al naşterii. Astfel, începând cu data de 7 februarie 2012, Centrul Medical Nova Vita organizează pentru gravide „Şcoala mamei” un program de informare a gravidelor de către medicii centrului Nova Vita asupra elementelor care ţin de evoluţia sarcinii, naştere şi îngrijirea maternă. Înscrieri se pot face la tel.0265-260.460, 0365-882244 sau e-mail receptie@nova-vita.ro , iar contravaloarea cursului (7 şedinţe) este de 200 de lei.

O maternitate la superlativ

Maternitatea Nova Vita este prima maternitate privată din judeţul Mureş şi este dotată cu aparatură de ultimă generaţie în domeniu. Dar dincolo de importanţa ultimelor descoperiri în domeniul echipamentelor medicale, siguranţa şi profesionalismul Maternităţii Nova Vita sunt oferite de o echipă formată din 3 medici specialişti și 1 medic primar în obstetrica – ginecologie, 3 medici specialiști în neonatologie și 1 medic pediatru, precum şi un număr însemnat de colaboratori (medici, asistente) pregătiţi pentru a fi lângă tine la acest eveniment special. Camera de consultaţii ginecologice a Maternităţii Nova Vita este dotată cu aparat ecograf 2D, 3D şi 4D, astfel putând fi urmărită dezvoltarea fătului în toate etapele sale.

Drumul mamei către Sala de naştere trece prin salonul de internare, salonul de pretravaliu şi cel de consultaţii preoperatorii. Maternitatea Nova Vita beneficiază de două săli de naştere, o sală de naştere prin cezariană și un salon post-operator. La acestea se adaugă salonul de resuscitare nou-născuţi, salonul pentru normo-ponderali și cabinetul de neonatologie. În cadrul Maternităţii Nova Vita, tatăl copilului poate asista la naştere, dar dacă acesta alege să nu participe la eveniment, poate aştepta în salonul special amenajat cu tv.

Perioada de recuperare a mamei este realizată în saloanele special amenajate cu un pat, televizor, internet, telefon, baie proprie, masă de înfășat copil şi cu toate dotările necesare unui nivel superior de confort. Ca noutate, Maternitatea Nova Vita oferă posibilitatea unui însoţitor (soţ, părinte, rudă etc.) de a fi împreună cu proaspăta mămică în perioada de recuperare post-natală în cadrul unui salon special amenajat cu două paturi. În pachetul de servicii medicale oferit de Maternitatea Nova Vita în cazul naşterilor sunt cuprinse toate lucrurile necesare unei proaspete mămici (cămăşi de schimb, materiale sanitare, prosoape, produse pentru întreţinerea igienei, scutece pentru copil).

Centrul Medical NOVA VITA s-a impus în aceşti doi ani de funcţionare ca un reper medical important pentru pacienţii din zonă, dar şi din întreaga ţară. ,,Prin profesionalismul corpului medical şi ataşament faţă de pacienţi am câştigat statutul de centru medical de referinţă şi performanţă. Suntem hotărâţi să deschidem noi orizonturi în domeniul serviciilor medicale spre deplina satisfacţie şi încredere a pacienţilor şi colaboratorilor noştri”.

Naşterea unui copil este un eveniment unic şi emoţionant pentru orice familie. Centrul Medical NOVA VITA a fost alături de cele peste 1000 familii fericite pentru naşterea unui prunc. Cei doi ani de activitate ai maternităţii au reprezentat provocări, din care a ieşit o echipă învingătoare şi devotată, o echipă de profesionişti cu adevărat preocupaţi să ofere nu doar un act medical la cele mai înalte standarde, dar şi grija autentică pentru mame şi nou născuţi.

Cristina Vancea

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Comentariile nu sunt permise.