Nu ne va fi ușor să revigorăm Aeroportul Transilvania

Cu toate că investițiile pe Aeroportul Transilvania se vor face (mai târziu sau mai devreme), nu ne va fi ușor…

Și Aeroportul nostru, dar și cele din Cluj, Sibiu, Craiova și viitorul aeroport din Brașov vor suferi o lovitură importantă din partea Aeroportului Otopeni din București. Reprezentanții acestuia anunță investiții de aproape 1 miliard de euro cu care vor distruge orice concurență din apropiere (Craiova, Sibiu, Brașov și chiar Tîrgu Mureș) și vor încetini dezvoltarea celorlalte Aeroporturi prin tăierea investițiilor. Reprezentanții de la Otopeni încă nu au precizat de unde vor veni fondurile dar cel mai probabil o mare parte vor fi de la Guvern.

Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti (CNAB) vrea să construiască un nou terminal pe Aeroportul Internaţional Otopeni, proiect care va avea o valoare de 818,5 milioane de euro. Acest terminal va dubla capacitatea actuală a aeroportului, informează Ziarul Financiar.

“Proiectul de extindere a Aeroportului Otopeni va avea două faze şi va necesita o investiţie de 818,5 milioane de euro. În 2022 vom începe lucrările, iar conform studiilor de fezabilitate, fiecare fază va dura trei ani” au spus reprezentanţii CNAB în cadrul unei eveniment organizat de Fondul Proprietatea.

Reprezentanţii CNAB au mai precizat faptul că investiţia de 818 mil. de euro nu include şi taxele de expropiere care vor fi necesare. De asemenea, ei au mai spus şi că sunt în căutare de investitori şi că vizează companiile şi băncile străine.

Cristina Vancea

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.