„Numai uniţi putem ajunge la rezultate”

Senatorul Marko Bela, care candidează în judeţul Mureş în Colegiul nr. 2 Senat, a afirmat luni, în cadrul manifestării de lansare a candidaţilor Uniunii, că participă pentru a şaptea oară la alegerile parlamentare, începând din 1990, apoi în 1992 şi apoi din patru în patru ani, însă, dacă maghiarii vor pierde de această dată reprezentarea unitară, ‘va fi vai de ei’.

‘Dacă pierdem reprezentarea unitară a intereselor noastre, e vai de noi (…) Deşi au trecut 22 de ani de la prima noastră campanie electorală, sunt nişte noţiuni care nu se schimbă, care şi în campania aceasta şi le vom folosi. Acestea sunt importante, neschimbate. Aş putea să spunem că pentru ungurii din România sunt valori eterne. Acum 22 de ani vorbeam despre politica unităţii, despre solidaritate, acum vorbim la fel. Numai uniţi putem ajunge la rezultate şi să ne obţinem obiectivele. Mai multe sunt lucrurile bune realizate în 22 de ani ca rezultat al luptei politice consecvente a UDMR, decât evoluţiile negative’, a arătat Marko Bela, potrivit traducerii oficiale.

Fostul lider al UDMR a spus că aude în ultima vreme că în afara UDMR au mai apărut şi alte partide maghiare şi a subliniat că nu este de acord cu o competiţie în sânul comunităţii, întrucât această comunitate nu trebuie să concureze.

‘Nu suntem în competiţie între noi. Nu avem nevoie, noi nu ne concurăm reciproc, nu ungur cu ungur concurează. Suntem singuri în competiţie (…) cu formaţiunile româneşti, dacă nu suntem de acord, ne depăşesc. Asta e competiţia. Unii vor să ne reducă şansele de reprezentare, nu se gândesc ce urmează. Vor să ne distrugă şansele de reprezentare’, a susţinut Marko.

Politicianul a precizat că în viitorul Parlament se va decide asupra reorganizării teritoriale, va apărea un nou nivel administrativ.

‘Dacă aceasta se va produce fără noi, atunci va fi împotriva noastră’, a conchis Marko Bela.

Din partea UDMR candidează Gyorgy Frunda la Colegiul nr. 1 Senat, Marko Bela la Colegiul nr. 2 Senat, Csep Eva Andrea, la Colegiul nr. 3 Senat şi Balogh Jozsef, la Colegiul nr. 4 Senat.

Pentru Camera Deputaţilor candidează în Colegiul nr. 1 – Kerekes Karoly, Colegiul nr. 2 – Lokodi Edit Emoke, Colegiul nr. 3 – Dr. Kelemen Atilla, Colegiul nr. 5 – Borbely Laszlo, Colegiul nr. 4 – Fodor Jozsef, Colegiul nr. 6 – Gogolak-Hrubecz Csongor, Colegiul nr. 7 – Sallai Imre şi în Colegiul nr. 8 – Eross Csaba.

AGERPRES

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.