„Numai uniţi putem ajunge la rezultate”

Senatorul Marko Bela, care candidează în judeţul Mureş în Colegiul nr. 2 Senat, a afirmat luni, în cadrul manifestării de lansare a candidaţilor Uniunii, că participă pentru a şaptea oară la alegerile parlamentare, începând din 1990, apoi în 1992 şi apoi din patru în patru ani, însă, dacă maghiarii vor pierde de această dată reprezentarea unitară, ‘va fi vai de ei’.

‘Dacă pierdem reprezentarea unitară a intereselor noastre, e vai de noi (…) Deşi au trecut 22 de ani de la prima noastră campanie electorală, sunt nişte noţiuni care nu se schimbă, care şi în campania aceasta şi le vom folosi. Acestea sunt importante, neschimbate. Aş putea să spunem că pentru ungurii din România sunt valori eterne. Acum 22 de ani vorbeam despre politica unităţii, despre solidaritate, acum vorbim la fel. Numai uniţi putem ajunge la rezultate şi să ne obţinem obiectivele. Mai multe sunt lucrurile bune realizate în 22 de ani ca rezultat al luptei politice consecvente a UDMR, decât evoluţiile negative’, a arătat Marko Bela, potrivit traducerii oficiale.

Fostul lider al UDMR a spus că aude în ultima vreme că în afara UDMR au mai apărut şi alte partide maghiare şi a subliniat că nu este de acord cu o competiţie în sânul comunităţii, întrucât această comunitate nu trebuie să concureze.

‘Nu suntem în competiţie între noi. Nu avem nevoie, noi nu ne concurăm reciproc, nu ungur cu ungur concurează. Suntem singuri în competiţie (…) cu formaţiunile româneşti, dacă nu suntem de acord, ne depăşesc. Asta e competiţia. Unii vor să ne reducă şansele de reprezentare, nu se gândesc ce urmează. Vor să ne distrugă şansele de reprezentare’, a susţinut Marko.

Politicianul a precizat că în viitorul Parlament se va decide asupra reorganizării teritoriale, va apărea un nou nivel administrativ.

‘Dacă aceasta se va produce fără noi, atunci va fi împotriva noastră’, a conchis Marko Bela.

Din partea UDMR candidează Gyorgy Frunda la Colegiul nr. 1 Senat, Marko Bela la Colegiul nr. 2 Senat, Csep Eva Andrea, la Colegiul nr. 3 Senat şi Balogh Jozsef, la Colegiul nr. 4 Senat.

Pentru Camera Deputaţilor candidează în Colegiul nr. 1 – Kerekes Karoly, Colegiul nr. 2 – Lokodi Edit Emoke, Colegiul nr. 3 – Dr. Kelemen Atilla, Colegiul nr. 5 – Borbely Laszlo, Colegiul nr. 4 – Fodor Jozsef, Colegiul nr. 6 – Gogolak-Hrubecz Csongor, Colegiul nr. 7 – Sallai Imre şi în Colegiul nr. 8 – Eross Csaba.

AGERPRES

print
Share
0 comments on “„Numai uniţi putem ajunge la rezultate”
 1. Szentgyorgyi Alexandru spune:

  Numai uniti putem ajunge la rezultate???

  Este frumos, foarte frumos, dar are un singur cusur, trebue crezut, s-au sa nu fi deceptionat, sa nu primesti venin in loc de corectitudine, mai ales atunci, cand pe majoritatea componentei Autoritatilor Locale l-ai votat!
  Nu este fabulatie, descriu concret!
  Anul 1943-Tatal meu, ridicat de-pe strada( nu era combatant) si oprirea in URSS, minele de carbune Donbas. Din mila lui Dumnezeu ajunge acasa in 1947.
  1948-Se confisca toata averea(mica), (devine proprietatea Statului) al familiei, inclusiv 1000mp. din intravilanul aflat pe str. Viilor nr. 52 com Adamus, jud. Mures.Bunicul declarat ghiabur!
  La modul cel-mai abject,in anul 1957, vecinii membrii CAP. in dorinta lor de inavutire (Pretext, dreptul la gradina CAP.)se extind pe o parte al terenului confiscat si tot-odata si pe terenul altui vecin.
  Legea 18/1991 reparatie istorica, restituire! In anul 1991 tatal meu solicita si primeste proprietatile confiscate!
  1994-mostenim dupa tatal decedat eu si mama. Certificat Notarial de mostenire, intabulare CF. Totul este corect si legal!
  Solicit vecinilor sa elibereze suprafata abuziv detinuta! reacredinta totala,reefuza.
  1996 Dupa decesul mamei din nou, Certificat Notarial de mostenitor, intabulare in CF. cu parte 1/1. Din nou solicit eliberarea suprafetei,refuzat.
  1996-2004 Nenumarate Cereri, Petitii la alesii locali in vederea eliberarii TP. Nici un raspuns, nici un TP.
  2004- Petitie la Guvernul Romaniei; Intervine Corpul de Control al Prefecturii,se verifica totul la sange, mi-se confirma in scris ca, am dreptate si surpriza, primesc toate Titlurile de Proprietate, exclusiv pentru Paadure care, nici pana azi nu a sosit!!!
  Certificat Mostenitor la Notariat, masuratori Topo autorizate, intabulare in CF.Si astazi multumesc d-nei Notar pentru profesionalismul ei. TP.-ul a fost eliberat pe numele tatalui meu. Era logic sa refac succesiunea si intabularea conform. Titlu de Proprietate!
  Din nou apelez la vecini pentru eliberarea suprafetei ocupate abuziv. Refuz!
  2010, ma supar din cauza reacredintei, refac eu gardul de grantuire pe linia de demarcatie stabilita de expertiza Topo!
  Sant dat in judecata pentru TULBURARE DE POSESIUNE ???
  Eu, Proprietar Neposesor, ei Posesori Neproprietari. Mare confuzie,mare nedreptate, ei ,atat la mine cat- si la alt vecin, sant in FOLOSINTA CAP. Dar ca, este Posesiune s-au Folosinta, nu noi stabilim!
  Surpriza la judecatorie, detin Titlu de Proprietate !!!!!!!!!!!!!!!!
  In anul 2004 sant pus in posesie a terenului intreg, 1850mp.
  2005 ianuarie Obtin TP.
  La Biroul cadastral com. Adamus se intocmesc toate actele,dar nu-se traseaza noua linie de grantuire pe harta satului cu intravilane!
  D-na inginera de -la biroul de cadastru nu se uita in acte, nu ia in considerare suprafetele din cartea funciara-878mp.( nu registrul agricol)nu ia in considerare suprafata cu care au intrat in CAP(878mp)si eliberaza conform hartii, TP. pentru suprafata de 1100mp.
  Nu este suficient,elibereaza TP.si pentu urmatorul vecin,matusa reclamantilor, in loc de 878mp. tot 1100mp.Urmeaza sa elibereze TP si pentru al treilea vecin, tot o verisoara a reclamantei, pentru 2450mp. in loc de 1750mp????????? 1750mp. suprafata cu care au intrat in CAP. si este inregistrat in Cartea Funciara.
  In 05.11.2012, in vederea clarificarii si corectarii situatiei, ma prezint la Primaria com. Adamus.
  D-na inginera de-la biroul de cadastru ma ia la rost, ma educa ca, nu am dreptate, ridica tonul(parca eu a-s traii din salariul ei)scoate harta si i-mi indica suprafetele, parca eu as fi fost vinovat ca, din anul 2004 pana in prezent nu au trasat pe harta noua linie de demarcatie, conform punerii in posesie din anul 2004. De 6 ani nu au reusit acest lucru si mai mult, din neglijenta, uitare, lasarea memoriei, recredinta s-au Doamne Fereste CORUPTIE elibereaza si Titluri de Proprietate???????????????????????????, cauzandu-mi de un an de zile pierderi materiale si daune morale!
  Apelez la Autoritati, Locale, Judetene, Guvernamentale, Presedintie!
  Toti, dar absolut toti raspund in timpul prevazut de lege(mai putin Autoritatile Locale) DAR NU SE REZOLVA NIMIC!!! ADEVARUL, DREPTATEA AU PICIOARELE SCURTE!!!
  PUN RAMASAG CA, TOT HOTII VOR CASTIGA SI IN INSTATA, PROPRIETARUL ASA-ZIS NEPOSESOR (NU SE VA LUA IN CONSIDERARE ADEVARUL, FOLOSINTA CAP.)VA PIERDE SI POSESORUL NEPROPRIETAR VA CASTIGA!!! AR FI MINUNEA DI TARA CA, SA FIE INVERS!!!
  Ca incheiere,sant mirat, uimit si to-odata consternat ca, Autoritatile Statului nu au nici -o putere, Local fac ce vor, taie si spanzura cum vor! ( ma refer la Autoritatile Locale din com. Adamus, Autoritai cu care numai DREPTATEA NU ESTE UNITA,aluzie la cele spuse de catre excelenta sa, d-ul.Senator al PARLAMENTULUI ROMANIEI MARKO BELA !
  Ca, ma voi prezenta la vot, ESTE SIGUR, ESTE BATUT IN CUIE !
  Ca, ce partid voi vota, sant convins ca stiti!
  Doresc tuturor o zi buna si in rest, cu DUMNEZEU INAINTE, DOAMNE AJUTA-NE !

 2. Szentgyorgyi Alexandru spune:

  Mentiune! Tot cea -ce am descris, este pe propria raspundere,pot dovedi totul cu acte legale! Cu stima si respect pentru cine va citi cele scrise!

 3. Szentgyorgyi Alexandru spune:

  ,,Numai uniti putem ajunge”

  Uniti cu cei -ce apartin acestei unitati,cu cei-ce prin fals intelectual toarna otrava in viata ta,de-si menirea lor este in cadrul Primariei sa fie respectabili prin corectitudine si dreptate! Unit cu cea care intocmeste acte false in anul Domnului 2010 si sistem democratic,le inainteaza Consiliului Local, consiliu care pe baza de incredere aproba, presedintele consiliului de-asemenea semneaza ca PRIMARUL,se trimite documentatia la PREFECTURA, se aproba, se elibereaza TITLU de PRORIETATE! Care este diferenta intre anii 1948, Primaria com. Adamus, 1957 Primaria com. Adamus si 2010 Primaria com. Adamus??? Nu va bateti capul ! Nici-o diferenta pentru ca:
  1948- in mod autoritar se confisca tot!
  1957- impotriva actelor legale doveditoare, Sfatul Popular dispune si acorda suprafete marite unor tov. maghiari, buni tovarasi,,,GHIABURII ACUM SA-SI TINA MOACA!!!”
  2010- Birou cadastru Primaria com. Adamus ! D-na ing. GIZELLA! FACE CE VREA, FACE CUM VREA ! Repeta actiunea tovaraseasca, plina cu elan de-a impartii ce nu este al ei,ce nu a fost niciodata al vecinilor,ce nu ea a cumparat din sudoarea fruntii,nu ea a suferit ororile comunismului!!!
  Ea, numita ing. Gizela din cadrul primariei democratice al com. ADAMUS, DECIDE! ,, NU MA INTERESEAZA!!!”
  Eu nu ma unesc cu cei-ce ma fura fatis, cu cei-ce se indeletnicesc cu frauda,se indeletnicesc cu FALS INTELECTUAL si UZ DE FALS in vederea favorizarii infractiunii,pentru ca unii sa obtina foloase necuvenite???!!!
  O informez pe d-na ing. GIZELLA, ca NU MA LAS ! Multumesc bunului DUMNEZEU ca am aflat locul mizeriei, locul unde pute a hoit! Mi-ati distrus viata,m-ati pus pe drumuri, m-ati pus la cheltuieli peste posibilitati,a-ti acordat teren vecinilor din proprietatea cumparat de starmosii mei inca din anul 1880, conf. Centralizator CF. si mostent pana in prezent nediminuat legal,dar diminuat, ciopartit, nu de catre comunisti( legea a fost, dar efectiv nu au luat intravilanele oamenilor)ci de catre cei asemanator ingineriei voastre,de care din pacate s-au gasit si in Adamus la Sfatul Popular si se gasesc si acum in ingineria domniei tale,exprimandu-ma democratic! Nu inteleg,cum pot ajunge asemenea oameni de nimica in funtii de decizie, cum va rabda bunul Dumnezeu pe pamantul sfant al TARII???!!! nU AVETI CUNOSTINTA DESPRE CELE PETRECUTE, DAR DECIDETI?! Cu ce drept? Credeti ca, in cazul in care judecatoria le da dreptate lor acum pe fond, ca MA VOI OPRII,NICI GAND!!! DAR NU VA FACETII ILUZII, VA GASESC SI IN GAURA DE SARPE, DUPA TERMINAREA CELOR CE SCRIU ACUM, VOI SUNA LA PRIMARIA Democratica din Adamus ca, sa va aflu numele, in vederea unei Plangeri ce voi depune impotriva ingineriei voastre la Procuratura T-veni pentru FALS INTELECTUAL IN VEDEREA FAVORIZARII INFRACTIUNII SI OBTINERII DE FOLOASE NECUVENITE!!! Pana atunci, ma voi ruga la bunul Dumnezeu ca, numai atata bine sa-va faca, cat rau mi-a facut ingineria voastra!!!
  Desteptati-va Adamuseni !!!

 4. Szentgyorgyi Alexandru spune:

  Interesanta interpretare din partea unora de-la Primarie,dat in scis semnat si stampilat!!!
  Daca spun adevarul-adevarat, daca indic reavointa unora din angajatii Primariei in favorizarea infractiunii sant RAZBUNATOR???
  Nu dragele muieri, nu!!! Eu ma lupt si ma-voi lupta cat traiesc pentru dreptul meu, pentru cea-ce am mostenit cinstit si legal de-la PARINTII MEI!!!
  Este adevarat, de cate ori o voi vedea pe muierea INTELECTUALA, principala vinovata pentru toate necazurile mele, VOI STRIGA CAT POT DE TARE ,, HOATA!!!” Cat le priveste pe restul muierilor care au contribuit la mentinerea falsului, SA -LE DEA DUMNEZEU PANA IN A SAPTEA SPITA ATATA NECAZURI CAT MI-AU PRICINUIT MIE!!!
  DUMNEZEU SA AIVA MILA DE SUFLETELE VOASTRE NEGRE, NEGRE CA ANTRACITUL DIN MINELE DIN DONBAS, UNDE A SUFERIT TATAL MEU BUCURIILE COMUNISMULUI, LA FEL CUM MA BUCURATI SI VOI DE BUCURIILE DEMOCRATIEI !!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.