Nume nou pentru un vechi renume

ioan armeneanÎncepând cu data de 1 martie 2013, numele celei mai importante unităţi economice din Luduş s-a schimbat în „TEREOS ROMÂNIA ZAHĂRUL LUDUŞ”. Cu aceeaşi dată, în funcţia de director general a fost numit inginerul Ioan Armenean care are o vechime de 39 de ani în fabrică şi 29 de ani în funcţia de director general. Revenit în ţară de la sediul central din Saint Quentin din departamentul SOMME, provincia istorică Picardia, directorul general ne-a prezentat amănunte despre noul acţionariat.

Grup cooperatist mondial

Fabrica de Zahăr din Luduş face parte din grupul Tereos France care are ca acţionari 12.000 de cultivatori de sfeclă de zahăr din Franţa. Fabricile din „imperiul” TEREOS are ca limite geografice extreme Brazilia şi insula Reunion, un departament de peste mări a Franţei, care face parte din arhipelagul Insulelor Mascarene din Oceanul Indian. Între aceste extreme se regăsesc fabricile din Spania, Cehia, Franţa, România şi în curând din China şi Australia. În cele 40 de unităţi economice, din care 17 sunt fabrici de zahăr, grupul TEREOS produce zahăr, alcool rafinat pentru consum uman, alcool ca biocarburant, amidon sub mai multe forme, glucoză şi mai nou, betaină, un produs folosit la furajarea animalelor.

Fabrica din Luduş este cuprinsă într-un program de investiţii care vizează nu doar creşterea performanţelor economice, dar şi creditarea producătorilor cu 50 % din valoarea contractelor şi asigurarea inputurilor necesare fermierilor.

Pe de altă parte, conform Legii sponsorizării, Fabrica asigură sprijin financiar activităţilor culturale, sportive şi umanitare. Un prim exemplu este donaţia făcută Casei de Cultură „Pompeiu Hărăşteanu” pentru achiziţionarea unui pian de concert. Despre inaugurarea acestui valoros instrument muzical în cadrul unui concert, săptămâna viitoare.

Ioan A Borgovan

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.