„Nuntă de aur” emoţionantă

nunta de aur ludusZiua de 1 octombrie semnifică, începând din anul 1990 printr-o Rezoluţie a ONU, „Ziua Internaţională a Persoanelor Vârstnice”, iar la noi în ţară aceste persoane sunt sărbătorite din anul 1996 din iniţiativa Federaţiei Naţionale a Sindicatului Pensionarilor. Aceste amănunte le-am aflat de la Traian Dancu, preşedintele sindicatului, care i-a primit pe sărbătoriţi în cadrul elegant şi primitor al Restaurantului „Romeo şi Julieta”, locul în care au fost premiate cele 32 de cupluri care şi-au serbat „Nunta de aur”.

Flori, premii şi cuvântări

După ce Traian Dancu a deschis festivitatea, protopopul Lucian Voşloban a binecuvântat pe cei prezenţi la fel cum au făcut şi preotul greco-catolic Sorin Russu şi preotul reformat Csirmai Cs. Levente. Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Mureş, Ovidiu Dancu, a felicitat persoanele în vârstă şi le-a adresat urări de sănătate după care a transmis mesaje din partea premierului Victor Ponta şi a conducerii judeţului, Alexandru Petru Frătean, preşedintele CJ Mureş şi Ciprian Dobre, prefectul judeţului.

Primarul Cristian Moldovan a oferit flori, câte un premiu de 400 de lei şi o diplomă celor 32 de cupluri care au aniversat 50 de ani de căsătorie: Cornelia şi Costache Agafiţei, Ana şi Ioan Bărdăşan, Maria şi Paulin Călugăru, Istina şi Ştefan Ciotlăuş, Doina şi Viorel Coveşan, Zoia şi Ovidiu Crişan, Maria şi Gh. Deteşan, Maria şi Ioan Drăgan, Maria şi Gh. Duca, Farcaş Iuliana şi Arpad, Farkaş Irina şi Bela, Fekete Margareta şi Alexandru, Estera şi Gh. Fodor, Rozalia şi Ioan Fodor, Viloria şi Gh. Gherman, Irodica şi Simion Ghirca, Ana şi Nicolae Hambeţiu, Kerejdi Agneta şi Ilie, Maria şi Dumitru Lung, Máthe Elisabeta şi Mihai, Aurora şi Gh. Moldovan, Lucreţia şi Augustin Mureşan, Susana şi Ioan Oltean, Paraschiva şi Ioan Piper, Minerva şi Viorel Potor, Ana şi Neculai Rusu, Solyom Margareta şi Ioan, Elena şi Ioan Stoica, Augusta şi Gh. Ţandrău, Ujlaki Nágy Maria şi Francisc, Aurelia şi Ştefan Varga, Eugenia şi Tănasie Văcar.

Ioan A. Borgovan

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

0 Comentarii

  1. re o sumedenie de boli si abia face rost de bani pentru medicamente. Un tanar in varsta de 27 de ani cere sprijin celor care vor sa il ajute cu suma de 300 de ron pe luna. Acestia sunt banii care l-ar tine in viata pentru urmatorii ani. Pentru ca nu ii are, baiatul e la un pas de moarte.

    Leonard Maghyra are 27 de ani si locuieste intr-un azil din Medias. Baiatul asufera de ulcer, oligofremie, hepatita cronica virala cu virus V, hernie si ciroza. Tratamentul il costa 300 de lei lunar, bani pe care nu si permite. Tatal sau a murit mama nici nu vrea sa auda de el, fiind abandonat de mic intr-un centru de plasament. De curand a primit si un certificat de handicap dar pensia care ii va intra in cont in fiecare luna este de doar 33 de lei. Cine doreste sa il ajute pe Leonard cu cat poate este rugat sa depuna o suma cat de mica in contul:

    RO36 RNCB 0231 0888 5552 0001,,,, becere

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.