O carte ce „merită citită”, Destinație EA

Vineri, 17 februarie, a avut loc lansarea de carte a poetului și prozatorului Ovidiu Dan, „Destinație EA”, în organizarea Bibliotecii Municipale „Petru Maior”, a Primăriei și Consiliului Local Reghin.
Ovidiu Dan nu este la primul volum lansat pe piață, în cadrul aceleași instituții și-a prezentat și prima carte, un volum de poezie, intitulat ,,Flori de suflet”.
În romanul ,,Destinație EA”, autorul ne prezintă diferite relații interumane, trăiri interioare, relația de cuplu, trădarea, iubirea, moartea, nașterea, tot ceea ce reprezintă viața oricărui om. „Există momente în viață când îți propui destinații la capătul căruia, ajungând, realizezi că din start a fost nedefinit totul. Este un roman al emoțiilor, al sentimentelor confuze, o carte în care oricine se regăsește într-o mai mică sau mai mare măsură”, a declarat autorul.
Cartea a fost prezentată publicului de către prof. Sorina Bloj, managerul bibliotecii și de către Eugeniu Nistor, filosof și scriitor, cadru didactic titular la Universitatea „Petru Maior” din Târgu-Mureș și cercetător științific la Institutul de cercetări socio-umane „Gheorghe Șincai” al Academiei Române, membru al Uniunii Scriitorilor din România și membru al Societății Române de Filosofie.
,,Ne aflăm în fața unui debut în roman. În ciuda faptului că transpar din diverse secvențe elemente de biografie ale autorului, totuși nu este un roman biografic, deoarece autorul este destul de inventiv și știe să creeze situații care probabil că se îmbină foarte bine cu elementele de autobiografie. De asemenea, Ovidiu Dan știe să manevreze destul de bine planurile în care se desfășoară acțiunea, iar în cadrul acestora să îmbine narațiunea cu dialogul. Modul cum instrumentează alternanța planurilor, narațiunea și dialogul, fac trimitere la o succesiune de scene cinematografice, autorul având talent la această „relatare” panoramică”, a subliniat Eugeniu Nistor.

Imola Grama

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.