O fermieră din Tulgheş, la Bruxelles

Corina Cruşit coordonează o fermă de vaci şi viţei.

Corina Cruşit coordonează o fermă de vaci şi viţei.

Cei mai tineri fermieri din România s-au aflat la finele lui ianuarie la Bruxelles, pentru a-şi expune proiectele, în cadrul celei de-a doua ediţii a Congresului European al Tinerilor Agricultori, care a reunit peste 400 de fermieri din 20 de ţări.

Între membrii delegaţiei care a reprezentat România la eveniment (Stancu Alina Viorica – Bucureşti, Iancu Alexandru – Craiova, Teodoreanu Adrian – Iaşi, Ivan Marius – Călăraşi, Ban Ionel – Bucureşti, Romeo Hajdatan – Arad, Horea Nemş – Făgăraş, Bobe Cristian – Medgidia, Gheorghe Ştefan – coordonator grup) s-a prenumărat şi Cruşit Anamaria Corina, tânăr fermier din Tulgheş, singurul participant din Harghita la acest congres.
Cea de-a doua ediţie a Congresului European al Tinerilor Agricultori a fost organizată de grupul PPE din Parlamentul European, cu implicarea d-lui vicepreşedinte Marian-Jean Marinescu. Delegaţia română a avut o întâlnire privată cu comisarul european pentru agricultură şi dezvoltare rurală, Dacian Cioloş, unde s-au discutat viitoarea politică comună din agricultura europeană, despre 2014 ca anul deciziilor şi, desigur, despre dificultăţile în accesarea banilor europeni.
Corina Cruşit, de 31 de ani, din Tulgheş – Harghita, a preferat să lase în urmă viaţa din Cluj şi să revină acasă, alături de părinţi, la ţară. În prezent, ea coordonează o fermă de vaci şi viţei, proiect accesat acum doi ani pe Măsura 141 (Sprijinirea fermelor de semisubzistenţă), şi în acest an a achiziţionat şi ovine.

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.