O inițiativă extraordinară și unică în Reghin: Tabăra de Pictură ,,Vasile Gliga-Reghin”

Firmele Gliga, din nou la înălțime

La sfârșitul săptămânii trecute, vineri, 10 februarie, s-a desfășurat vernisajul Taberei de Pictură ,,Vasile Gliga-Reghin”, ediția a III-a.
Tabăra a fost organizată de către familia Gliga, Casa de Cultură a Tineretului ,,George Enescu” și Asociația Artiștilor Plastici Mureș; au participat 27 de artiști plastici din toată țara, care au realizat peste 100 de lucrări. În cadrul vernisajului au fost expuse lucrările realizate în tabără.
Tema acestei ediții a fost „Peisaj de pe Valea Mureșului Superior și Valea Gurghiului”.
La tabăra internațională de pictură de la Reghin au participat concurenți din: Cluj, Turda, Aiud, Tîrgu Mureș, Constanța, Alba, Franța și Reghin.
„Calitatea lucrărilor este mult superioară celorlalte două ediții prin tematica care a fost realizată în mod artistic de către participanți. Am avut un colectiv foarte bun, am reușit să organizăm un eveniment la un înalt nivel. Lucrările din această tabără vor fi expuse la Galeriile Casei de Cultură a Tineretului „George Enescu”. Vom edita un album cu cele trei ediții, cu toți participanții”, a declarat Ilarie Opriș, președintele Asociației Artiștilor Plastici din Mureș.
„Noi dăm doar viață diversificată acestei clădiri. Voi sunteți așteptați aici oricând doriți acest lucru. Ceea ce eu am observat uitându-mă la lucrări este faptul că sunteți diferiți, dar această diversitate o puteți aduna sub egida unei asociații. Iar acest lucru este foarte important”, a declarat Vasile Gliga, gazda evenimentului.
,,Este o sărbătoare pentru mine. Din frumosul suflet al lor acești oameni au adus aceste lucrări. Arta vindecă suflete, acești artiști ne-au adus o bucurie enormă”, a declarat Marcel Naste, managerul Casei de Cultură a Tineretului „George Enescu”.

Imola Grama

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.