O mână de ajutor pentru prezidențiabili

Cel mai important moment politic al sfârșitului de an sunt, desigur, alegerile care vor stabili noul președinte al României pentru următorii cinci ani. Numărul prezidențiabililor se anunță a fi mare și de această dată, pe lângă reprezentanții partidelor mari sunt prezenți mai mulți veleitari care se vor mulțumi cu titlul, onorant pentru ei, de candidați la Președinția României.prezidentiabili
Bariera semnăturilor
Până la înscrierea în cursa eectorală este nevoie de o susținere materializată prin liste care trebuie să cuprindă semnăturile susținătorilor. Alianța Creștin Liberală (ACL) din Luduș a început o campanie locală de strângere de semnături necesare susținerii candidaturii lui Klaus Iohannis la funcția de președinte al României. Marți, 2 septembrie s-a desfășurat o amplă campanie de mediatizare a acțiunii conduse de primarul Cristian Moldovan, consilierul Ciprian Turdean, co-președinți ai ACL și deputatul PDL Florin Urcan. Au participat consilierii locali și membrii ai birourilor locale ale celor două partide, PNL și PDL. Primele semnături în favoarea lui Klaus Iohannis au fost obținute în deplasarea făcută pe principalele străzi ale orașului și într-un cort instalat vineri într-o zonă centrală a orașului.
Ioan Bungardi de la PSD spune că organizația locală, împreună cu PC și UNPR, au încheiat campania de strângere de semnături pentru candidatura lui Victor Ponta la președinția României. Printr-un sistem propriu, semnăturile au fost obținute de responsabilii secțiilor de votare care îi vizitează pe simpatizanții partidului dintre care aproape 80% îl constituie persoanele mature în vârstă de peste 40 de ani. Listele care conțin 3.140 de semnături vor ajunge în această săptămână la București.
Președintele organizației locale a UDMR, Kis Istvan spune că de la județ s-au cerut 750 de semnături pentru candidatura lui Kelemen Hunor ceea ce a fost simplu. Membrii Biroului Politic s-au mobilizat și cu o eficiență exemplară au strâns aproape 800 de semnături, fiecare dintre ei folosind metoda proprie. Pentru ceilalți candidați se pare că în Luduș nu s-au înregistrat semnături. Poate mai târziu.
Ioan A. BORGOVAN

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Comentariile sunt închise.