O persoană și-a recunoscut vinovăția cu privire la încercarea de a da mită unui polițist

Procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureș a încheiat un acord de recunoaștere a vinovăției cu inculpata H.E. și a propus condamnarea acesteia la pedeapsa închisorii de 1 an și 4 luni, cu suspendarea condiționată a executării pedepsei sub supraveghere pe durata unui termen de 2 ani, pentru săvârșirea infracțiunii de dare de mită.

În fapt, la data 02.03.2017, un agent de poliție din cadrul unui post de poliție — I.P.J. Mureș a formulat un denunț la Direcția Generală Anticorupție (D.G.A.) — Serviciul Județean Anticorupție (S.J.A.) Mureș cu privire la faptul că, în ziua anterioară, în timp ce își exercita atribuțiile de serviciu, l-a depistat în trafic pe H.S.Z. conducând un autoturism, deși avea permisul de conducere suspendat, sens în care i-a întocmit dosar penal. Cu această ocazie, bărbatul i-a promis polițistului o sumă de bani, în mod repetat, în scopul de a nu-i fi întocmite documentele specifice în cauză.

La data de 03.03.2017, H.E., mama lui H.S.Z., s-a prezentat la postul de poliție pentru a încerca să rezolve problema privind dosarul penal al fiului său, prilej cu care ofițerii S.J.A. Mureș, sub coordonarea procurorului de caz au realizat acțiunea de prindere în flagrant a acesteia în timp ce oferea, cu titlu de mită, suma de 400 euro agentului de poliție.

print

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.