O VIAȚĂ SIGURĂ – o nouă premieră la Sala Mică!

Compania Liviu Rebreanu a Teatrului Național Târgu-Mureș anunță premiera spectacolului O VIAȚĂ SIGURĂ de Elena Vlădăreanu, în regia lui Robert Bălan. Premiera va avea loc marți 20 decembrie 2016, de la ora 19.30, la Sala Mică.
Din distribuția spectacolului fac parte actorii Emilia Banciu, Loredana Dascălu, Claudiu Banciu și Alexandru-Andrei Chiran. Scenografia și costumele sunt realizate de către Măriuca Ignat.
Robert Bălan a studiat actoria, este regizor, performer, jurnalist cultural. Un performance al său (Sfârşit, work in progress) a primit premiul pentru regie în cadrul Bucharest Fringe 2013, fiind printre cele 15 spectacole selectate în competiţia Festivalului Naţional de Teatru Independent. Sfârşit, work in progress a fost prezentat în cadrul Platformei de Dans Contemporan şi Performance (eXplore dance festival 2013) şi în multe alte festivaluri. Este probabil singurul regizor din România (de sex masculin) care a montat textul Monoloagele Vaginului, în cadrul unei campanii împotriva violenţei domestice. A mai colaborat cu Elena Vlădăreanu și la spectacole precum ”Habemus bebe”, ”balan.unu” – spectacol de stand-up comedy, „Prințesele – Spion”.
Elena Vlădăreanu este absolventă a Facultății de Litere a Universității din București, cu o teză despre literatura suprarealistă. A colaborat, cu versuri sau cu articole de atitudine, cronici de carte, interviuri, reportaje și alte texte publicistice, la revista Metafora din Constanța, Convorbiri literare, Viața românească, Luceafărul, Paradigma, Vatra, Orizont, Fracturi, Cotidianul, Averea, la postul de radio Radio România Cultural. Volume publicate: Poezia taberei, antologie, București, 2000; din confesiunile distinsei doamne m., colecția underground carmen, București, 2001; pagini, Editura Timpul, Iași, 2002, editia a II-a, Editura Vinea, București, 2003; fisuri, Editura Pontica, Constanța, 2003; europa. zece cântece funerare, Editura Cartea Românească, București, 2005; spatiu privat. a handbook cu 33 de ilustratii de Dan Perjovschi, Editura Cartea Românească, Bucuresti, 2009. Premii literare: 2001 Premiul Concursului național de poezie Aurelian Dumitrașcu, 2005 Premiul cenaclului Euridice, poeta refuză distincția, argumentând că nu-și consideră propria producție a fi superioară celei a celorlalți autori nominalizați.
„Multe momente din ceea ce vedeţi în această seară sunt inspirate de fapte reale. A existat cândva un bursuc care, pentru siguranţa lui, a fost luat din oraş şi mutat în grădina zoologică. Există nişte oameni care îşi doresc să treacă spre casa lor printr-un sistem de securitate ca la aeroport. Există oameni care iubesc regulamentele de ordine interioară şi care şi-ar dori să plătească pe cineva care să se asigure că toată lumea respectă regulamentele de ordine interioară. Există părinţi care doresc să-şi supravegheze în permanenţă copiii: acasă, la grădiniţă, pe stradă, la locurile de joacă. Există părinţi care vor să-i supravegheze în permanenţă pe toţi cei care intră în contact cu copiii lor. Există undeva o femeie care îşi imaginează dezastre din care scapă ea şi familia ei şi vecinii ei cu care împarte spaţiile comune într-un imobil exclusivist. Existăm noi, pregătiţi să mergem – până unde? – pentru a fi în siguranţă.” (Elena Vlădăreanu – O viață sigură)

Următoarele reprezentații ale spectacolului O VIAȚĂ SIGURĂ sunt programate în datele de 3 ianuarie 2017 și 22 ianuarie 2017, de la orele 19.30, la Sala Mică.
Biletele au fost puse în vânzare și pot fi achiziţionate de luni până vineri între orele 12:00 şi 17:30 la Agenţia de Bilete a Palatului Culturii sau la casa de bilete a teatrului de luni până vineri între orele 09:00 şi 15:00 şi online: www.biletmaster.ro

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.