O victorie aproape cât un eşec

bcmures_craiova_9_orBC Mureş – CSU Sibiu 86-84 (26-23, 13-14, 15-24, 32-23). Tigrii au pierdut lupta directă pentru locul trei al clasamentului după sezonul regulat exact în faţa echipei care şi-a jucat şansa până în ultimele secunde. Am fi avut nevoie de o victorie la cel puţin trei puncte împotriva sibienilor, dar am reuşit o victorie doar la două puncte.

Înaintea începutului de partidă suporterii oaspeţilor au afişat un banner xenofob, antinaţionalist, din fericire nimeni dintre suporterii mureşeni nu a răspuns provocării. Au dat dovadă extraordinară de stăpânire de sine şi au răspuns printr-un comportament absolut fair-play. Îi mulţumim pe această cale suporterilor adevăraţi.

Primul sfert al partidei: Martinic vs. Lee

Am început excelent confruntarea atât de importantă, Goran Martinic a prins o serie excelentă de aruncări de la distanţă: muntenegreanul a reuşit nu mai puţin de patru aruncări de trei puncte din 5 încercări. A fost secondat de către Ivan Jelenic cu două reuşite. Sibienii au ţinut pasul prin cele 12 puncte reuşite de Lee, dar şi prin tripla lui Ceskovic cu câteva secunde înaintea finalului primului sfert.
Elevii lui Srecko Sekulovic au forţat desprinderea în actul secund, dar nu au reuşit să mărească avantajul mai mult de cinci puncte. Din contră, sibienii au reuşit să preia conducerea pe tabelă cu trei minute înainte de pauza mare. În ultimele trei minute ale primei reprize, doar Ivan Ivanovic a mai reuşit să înscrie, coşul de trei puncte consemnând şi scorul pauzei: 39:37.
Toată lumea se aştepta ca BC Mureş să repete isprava de la Cluj cu sfertul trei extrem reuşit, dar astăzi a fost invers: Lee a egalat imediat după reluare, Ceskovic a adus încă odată avantajul de partea oaspeţilor. Conducerea a alternat de câteva ori, dar de la mijlocul sfertului elevii lui Perisic au început să pună stăpânire pe joc, au dominat lupta sub ambele panouri şi au început să se desprindă începând cu un parţial de 8-0. Au terminat sfertul cu un avantaj de 7 puncte.
Apropiindu-ne de jumătatea ultimul sfert, totul părea pierdut pentru tigrii, se părea că tripla lui Sarovic va pune capăt luptei pentru locul trei. 60-73 în minutul 34.
Dar ,,Jungla” a ,,reînviat” după câteva minute, deoarece tripla lui Jelenic, dubla lui Brown şi coşul lui Mladenovici au readus echipa noastră la numai cinci puncte. Purtat de valul de entuziasm al suporterilor şi Ivanovic punctează de la distanţă, iar cele două libere ale lui Brown consemnează din nou egalitatea pe tabelă cu trei minute înainte de final. Libera marcată de Ceskovic pune capăt unui parţial senzaţional de 13-0 pentru BC Mureş.
Echipele merg cap la cap în ultimul minut, dar Martinic aduce diferenţa de care aveam nevoie cu o reuşită din afara semicercului. Johnson marchează doar o liberă, Jelenic a răspuns şi el cu o triplă aducând echipa noastră la cinci puncte cu 21 de secunde înainte de final.
Ceskovic a ajuns la linia de libere, dar marchează doar pe prima, după a doua ratată, arbitrii au luat decizia de posesie alternativă, unde cei avantajaţi au fost oaspeţii. Ceskovic a ratat şi aruncarea de trei puncte, dar Ivanovic boxează mingea în afara terenului, când mai rămân trei secunde de joc.
Brown l-a faultat pe Ceskovic, care de data aceasta nu a ratat, iar în ultima secundă de joc Brown a ratat de lângă panou şi Sibiul are avantajul pentru ocuparea locului trei în clasament.
Antrenorul Srecko Sekulovic a fost foarte dezamăgit după partidă: ,,Mă simt de parcă am fi pierdut această partidă. Am început bine meciul, dar după aceea am căzut, nu ştiu de ce. Am pierdut lupta sub panou, dar la final am avut şansa din nou să tranşăm lupta directă în favoarea noastră. Este prima oară când vorbesc despre arbitraj, unele decizii ale lor ne au dezavantajat clar. Totuşi sunt bucuros fiindcă am învins, dar am aşteptat mai mult de la jucătorii mei, am jucat mult mai încet decât în ultimele partide”.

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.