Oaspeți elvețieni la „Academia Sighișoara”

turn sighisoaraEposul muzical intitulat ‘Drakool’, compus de elveţianul Daniel Schnyder, va fi prezentat în premieră mondială în cadrul celei de-a XX-a ediţii a Festivalului ‘Academia Sighişoara’, care se va desfăşura în perioada 1-14 august, în Cetatea Medievală.

Spectacolul ‘Drakool’ va fi prezentat în premieră mondială în data de 9 august, de la ora 20:00, în cadrul Spectacolului de Gală de la Sala Primăriei Sighişoara, alături de alte lucrări ale cunoscutului compozitor.

La a XX-a ediţie a Festivalului ‘Academia Sighişoara’, va fi prezentată, în data de 3 august, în primă audiţie lucrarea ‘Intermezzo pentru contrabas solo’ a compozitorului Arpad Konczei, interpretat de Botond Kostyak din Viena.

Festivalul ‘Academia Sighişoara’, care a fost iniţiat în 1993 de către violonistul Alexandru Gavrilovici, concert maestru al Orchestrei Simfonice din Berna, şi de către flautista elveţiană prof. Heidi Indermuehle, este organizat de municipiul Sighişoara, Asociaţia ‘Cultura Viva Sighişoara’ din Berna (Elveţia) şi Fundaţia Elan din Bucureşti.

‘Academia Sighişoara’ va fi deschisă oficial joi, de Ziua naţională a Elveţiei, cu un concert de corn alpin în aer liber şi urmat de Concertul de Gală la Sala Primăriei Sighişoara, intitulat ‘Seara Elveţiei’, în cadrul căruia vor concerta Viniciu Moroianu (pian), Katharina Gohl Moser (violoncel), Alexandru Gavrilovici (vioară), având în repertoriu lucrări de Constantin Silvestri, Ludwig van Beethoven şi Roland Moser.

‘Anul 2013 este unul semnificativ – festivalul a ajuns la ediţia jubiliară, cea de-a 20-a ediţie a Academiei Sighişoara. Anul acesta vor fi susţinute 15 concerte în patru locaţii diferite ale Cetăţii Medievale Sighişoara: Sala Festivă a Primăriei Sighişoara, Biserica Mănăstirii, Sinagogă şi Turnul Fierarilor, unde de asemenea începând cu anul trecut au loc lunch-concerte, precum şi ateliere de creaţie. Tot în Turnul Fierarilor, va fi prezentat ‘Pavilionul Elveţian’, o expoziţie de artă dedicată jubileului, curatorul expoziţie fiind Ingrid Erb, arhitectă de origine helvetă’, se precizează într-un comunicat de presă al Primăriei Sighişoara.

Potrivit acestuia, la cea de-a 20-a ediţie vor participa 35 de artişti renumiţi din Elveţia, Austria, Spania, Germania, Ungaria, Ucraina şi România care vor susţine concerte şi cursuri de măiestrie, precum şi work-shopuri de muzică de cameră.

La deschiderea oficială a ediţiei jubiliare a Festivalului ‘Academia Sighişoara’ va participa şi ambasadorul Elveţiei la Bucureşti, Jean-Hubert Lebet.

AGERPRES

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.