Orașul a primit în dar „Amicii”

În data de 9 mai, cu prilejul Zilei Europei, în municipiul Tîrnăveni ,,s-a născut”, din dragoste pentru muzică, un cor în limba română. Este vorba despre Corala „Amicii”, un grup de 34 de persoane pe care i-a unit bucuria şi plăcerea de a cânta. Corul „Amicii” este format din 8 tenori, 8 başi, 9 alto şi 9 soprane, iar dirijor este profesorul Liviu Turcu și are ca scop reprezentarea oraşului la orice festivitate.

Muzica interpretată este cu specific coral din repertoriul naţional şi internaţional, iar cu ocazia Zilei Europei corul a susținut un spectacol cu scop caritabil, la Casa de Cultură, intitulat „Împreună în Europa … cu specificul fiecăruia”. Evenimentul a fost un real succes, iar regizorul Ioan Muntean a fot apreciat de participanți.

Pentru copiii străzii

Prin contribuţia benevolă a fiecărui participant la eveniment, s-a colectat suma de 2.270 de lei care a fost donată Cantinei Sociale. În acest mod s-a susţinut acţiunea iniţiată de Primărie, Biserici de diferite culte şi Poliţie pentru ajutorarea copiilor din familii cu grave probleme financiare. „Spectacolul este unul de calitate, un apel pentru solidaritate, pentru toleranţă şi pentru înţelegere. Pentru Asociaţia Amiciția în conformitate cu statutul său, domeniul cultural nu este unicul domeniu de activitate. Am demonstrat în nenumărate ocazii prin implicarea în activităţi umanitare pe care am încercat să le armonizăm cu aniversările culturale acordând o atenţie deosebită apelurilor celor care au nevoie de ajutor. În acest fel am convenit să îmbinăm utilul cu plăcutul, iar noi vom cânta, vom recita, încercând să vă inducem o stare sufletească cât mai plăcută, să vă încălzim inimile cu imagini dintre cele mai potrivite”, a declarat Sorin Surdu, un membru al Asociaţiei Amiciția.

Georgeta Munteanu, preşedinta Asociaţiei Amiciția:

„Corul a luat ființă din dorinţa de a dărui o părticică din frumuseţea muzicii, a artei în general şi de a o împărtăşi celor de aceeaşi simţire. Pentru că bucuria noastră vrem să o împărtăşim cu prietenii noştri, în acest spectacol ne-am ghidat după ideea creştină devenită o minunată carte a lui N. Steinhardt, Dăruind vei dobândi”.

Mircea Barbu

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.