Orban Viktor amână proiectul taxei pe internet

tuntetes_internetadoPremierul Ungariei a anunţat că proiectul taxei pe internet nu poate fi aprobat in forma actuală, de aceea la început de 2015 vor fi consultări nationale despre potenţiale moduri de a taxa veniturile generate online.
„Astăzi am ajuns intr-un moment in care propunerea tehnică de modificare a taxei pe care am prezentat-o acum câteva zile a ajuns să creeze frică şi e imposibil să discutăm lucrurile in acest context. (…)Trebuie cumva să vedem unde ajung profiturile generate online în Ungaria şi trebuie să vedem dacă există o cale de a ţine o parte din profit în Ungaria şi să-l direcţionam către buget”, a spus Orban.
Taxa pe internet propusă de guvernul de la Budapesta a dus la manifestaţii in mai multe oraşe mari ale Ungariei. Proiectul de taxă a avut ecouri dure şi la nivel european: „Taxa pe internet propusă în Ungaria: o ruşine pentru useri şi o ruşine pentru guvernul Ungariei. Nu îl sprijin”, a scris pe Twitter, Neelie Kroes, până astăzi comisar european pentru politica digitală.

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Comentariile nu sunt permise.