Ordonanţa 55 va fi anulată, crede Johannis

Klaus Johannis biografieLiderul PNL, Klaus Iohannis, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă la Sibiu, că Alianţa Creştin Liberală (ACL) va contesta la Curtea Constituţională Ordonanţa 55 ‘de legalizare a traseismului în administraţia publică locală’ şi fiecare trecere a unui ales local de la un partid la altul, el avertizându-şi colegii ACL că îşi vor pierde mandatul acei aleşi care îşi vor schimba partidul.

‘Împreună cu specialiştii din Alianţa Creştin Liberală a fost analizată această ordonanţă şi pe lângă faptul că noi politic am declarat şi considerăm că această ordonanţă vine să pregătească un avantaj net pentru candidatul PSD, folosindu-se de majoritatea din Parlament şi de faptul că PSD-ul guvernează România, specialiştii noştri consideră că ordonanţa este neconstituţională. În acest sens, îi avertizez public pe toţi colegii mei din administraţia publică locală, aleşi, preşedinţi ai consiliilor judeţene, primari, consilieri judeţeni, consilieri locali şi supleanţi pe listele consiliilor, să nu se lase ademeniţi şi să nu opteze în concordanţă cu această ordonanţă. Noi, Alianţa Creştin Liberală vom ataca toate aceste acte. Vom ataca ordonanţa, vom ataca fiecare opţiune a unui ales local în parte’, a afirmat Klaus Iohannis.

El şi-a exprimat încrederea că Ordonanţa 55 va fi anulată de Curtea Constituţională.

‘ Îi avertizez pe colegii mei că această ordonanţă va fi anulată de Curtea Constituţională şi se vor trezi în situaţia de ilegalitate, care va duce la pierderea mandatului lor. Aceste aspecte de neconstituţionalitate sesizate de specialiştii noştri se văd foarte simplu. Este vorba de caracterul temporar al ordonanţei care nu tratează pe picior de egalitate pe întreaga durată a mandatului, opţiunea alesului local de a schimba partidul politic. Este vorba, în al doilea rând, de înfrângerea dorinţei electoratului, ceea ce am spus mai demult, o bătaie de joc la adresa electoratului, care s-a pronunţat prin votul său, fie direct, în cazul primarului sau al preşedintelui Consiliului Judeţean şi pe listă pentru consilieri. Lucru foarte grav, în situaţia în care mai sunt doar puţine săptămâni până la scrutinul prezidenţial. Se schimbă configuraţia structurii politice. Este o modificare cu un impact deosebit de puternic şi inadmisibil în perioada de pregătire a alegerilor’, a adăugat liderul liberal.

Liderul liberal a subliniat că nu vor fi primiţi în partid aleşi de la alte partide. ‘Nu primim traseişti politici. Nu dorim să încurajăm traseismul politic, nu dorim să încurajăm fraudarea alegerilor’, a spus Iohannis.

Întrebat dacă se aşteaptă ca să fie mulţi aleşi locali care îşi vor schimba partidul, Klaus Iohannis a răspuns: ‘Eu sper să fie puţini sau chiar deloc. Apelul de astăzi l-am făcut în special în calitate de primar şi este destinat colegilor mei din administraţia publică locală. Le spun cu toată răspunderea că este greşit să facă acest pas şi este greşit să se lase ademeniţi’. AGERPRES

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Comentariile nu sunt permise.