Orga bisericii din Seleuş restaurată din fonduri elveţiene

Trei orgi de la biserici din localităţile Cristian, judeţul Braşov, Slimnic, judeţul Sibiu şi Seleuş, judeţul Mureş, au fost restaurate în cadrul proiectului „Formare Profesională pentru Constructori / Restauratori de Orgi şi Tâmplari, informează într-un comunicat de presă transmis AGERPRES, reprezentanţii Atelierului de construcţii şi restaurat orgi din localitatea braşoveană Hărman.

„Formare Profesională pentru Constructori/ Restauratori de Orgi şi Tâmplari, implementat de Fundaţia pentru Pregătire Profesională din România, este un proiect ce şi-a propus dezvoltarea şi consolidarea parteneriatului în domeniul pregătirii profesionale privind restaurarea şi construcţia de orgi. Acest proiect care se încheie după 24 de luni de implementare este co-finanţat printr-un grant din partea Elveţiei prin intermediul Contribuţiei Elveţiene pentru Uniunea Europeană extinsă”, potrivit sursei citate.

În cadrul acestui proiect de formare în profesii rare-restaurator constructor de orgă şi tâmplar în lemn masiv, s-a reuşit dezvoltarea unui program de pregătire inovativ pentru cinci cursanţi, s-au restaurat cele trei orgi şi s-a beneficiat de expertiza voluntarilor elveţieni în domeniul construcţiei şi restaurării de orgă, oferindu-se consultanţă pentru pregătirea a două planuri de afaceri.

„Am avut doi ani bogaţi în care ne-am concentrat asupra restaurării de instrumente istorice pe care le-am inaugurat cu succes”, se mai arată în comunicatul de presă.

Atelierul de construit şi restaurat orgi de la Hărman a fost înfiinţat în urmă cu 13 ani. În primii 10 ani de la înfiinţare au fost specializaţi 17 constructori de orgi şi cinci tâmplari, fiind construite sau restaurate peste 30 de orgi din România, Germania, Elveţia, Ungaria.

AGERPRES

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.