Paraşutist mureşean la Cupa Mondială

parasutaCsók Levente de la Clubul Sportiv MuresFly a participat la Cupa Mondială de Paraşutism Rijeka 2014, din Croaţia, în perioada 13-15.06.2014. Concursul de paraşutism la proba precizia aterizării este una din probele clasice de paraşutism în care sportivul trebuie să aterizeze pe un disc electronic cu rază de 16 cm. Calificarea sportivului la acest concurs a venit în urma unui antrenament intensiv de patru luni de zile. La pregătire au luat parte cinci sportivi Russ Ioan, Mariş Diana, Rigó György, Pop Gabriel, Csók Levente, membri ai Lotului Judeţean de Paraşutism Mureş.

La finalul pregătirii sportivii antrenaţi de instructorul Mariş Rodica au participat la concursul internaţional de paraşutism Cupa General Grigore Baştan desfăşurat în perioada 06-08.06.2014 pe aerodromul sportiv Luncani, alături de echipe foarte valoroase cum ar fi cea a Ungariei. „Echipa Clubului Sportiv MureşFly a câştigat locul 1 pe clasamentul de echipe, iar la individual Csók Levente a câştigat locul 2, acumulând în total 21 cm din opt salturi, acesta fiind cel mai în formă sportiv din echipa mureşeană.

Din păcate vremea nefavorabilă de la Rijeka n-a permis decât trei salturi de concurs din opt planificate, astfel încât rezultatul final nu a fost relevant. Rezultatul foarte bun al lui Csok Levente în urmă cu doar o săptămâna ne dădea şansă la ocuparea unui loc bun în clasamentul mondial, lucru pe care sperăm să îl reuşim anul următor când Clubul Sportiv MureşFly va încerca să participe cu echipa completă la Cupa Mondială. Pregătirea sportivilor şi participarea la Cupa Mondială de Paraşutism Rijeka 2014 a fost posibil datorită sprijinului financiar acordat de Primăria Târgu Mureş în cadrul proiectului Pregătire şi Participare la Cupa Mondială de Paraşutism 2014 care s-a desfăşurat pe perioada 01.03.2014-15.06.2014”, se arată în comunicatul remis redacţiei de Szutor Zsigmond, Preşedinte Club Sportiv MureşFly.(EM)

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.