Parcangiii au executat din răzbunare 1.300 de voturi

Grup CL - Independenti voteazaDeputatul anonim până în 2008 Cristian Sefer a fost ajutat în Campania electorală pentru Parlamentul României de Ferenț Tiberiu și așa s-au împrietenit – acesta este începutul și primul motiv serios pentru care conducerea PP-DD Sighișoara a fost executată, în urmă cu ceva timp, mai rău ca pe vremea lui Stalin și s-a ajuns la situația ca cei doi consilieri ai lui Dan Diaconescu să fie contestați în Consiliul Local Sighișoara.
Al doilea motiv este acela că cei doi consilieri ai PP-DD Șuteu Octavian și Iosif Marin au votat proiectul de hotărâre prin care parcările „prietenului” Tiberiu Ferenț și ale „prietenul-prietenului” Iulian Sârb au fost transferate de la BOSS Company la Primăria Sighișoara, astfel că „prietenii” au rămas fără sursa de venituri.
Și uite așa PP-DD își execută repre­zentanții care au adus cele mai multe voturi din județul Mureș și doi consilieri locali.
Dar ce s-a întâmplat?
Prietenia dintre Tiberiu Ferenț și deputatul Cristian Sefer – un personaj cu un trecut mai mult decât necunoscut – s-a activat subit după ce Consiliul Local Sighișoara a votat cu o largă susținere din partea formațiunilor politice trecerea sistemului de parcare de la privat înapoi la Primăria Sighișoara. „Privat” însemnând BOSS Company SRL de unde s-a finanțat Iulian Sârb, fost tânăr social-democrat care a încercat să-l înlăture de la conducerea PSD pe Dorin Dăneșan și, tot el (Iulian Sârb) a candidat împotriva lui Dorin Dăneșan la Primăria Sighișoara. Ei bine, după ce Consiliul Local a decis „să taie macaroana” cu parcările, Cristian Sefer împreună cu Tiberiu Ferenț au început demersurile pentru înlăturarea celor doi consilieri locali ai PP-DD din conducerea organizației Sighișoara. Și au reușit în aprilie 2014 când Tiberiu Ferenț a fost înscăunat printr-o simplă hârtie semnată de președintele PP-DD Simona Man și Liviu Neagu, secretar general. Apoi, lucrurile au fost extrem de simple: excluderea din partid a fostului prim-vicepreședinte Octavian Șuteu și avertisment pentru fostul președinte Iosif Marin.
Octavian Șuteu rămâne consilier local
După ce a fost exclus din PP-DD și i-a fost retras sprijinul politic Octavian Șuteu a atacat atât la Biroul Permanent de Logistică din cadrul PP-DD – unde nu a avut câștig de cauză, cât și la Tribunalul Mureș decizia conducerii PP-DD. Astfel, deși i-a fost retras sprijinul politic, Octavian Șuteu nu se va retrage și din CL Sighișoara din două motive simple: 1. Cauza se află pe rolul instanțelor; 2. Consiliul Local Sighișoara a votat cu 14 abțineri și doar 3 voturi pentru „încetarea mandatului” deci hotărârea nu a putut fi adoptată cu majoritate.
Soarta celui de-al doilea consilier local Iosif Marin pare să fie aceeași, doar că pașii sunt mai lenți, el fiind în perioada de „avertisment” dat de partid.

Istrate MANU

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.