Parcul pentru sporturi cu motor de la Cerghid aproape de finalizare

Lucrările la investiţia „Parc auto pentru sporturi cu motor”, proiect ce vizează realizarea unui complex de agrement şi sport pentru iubitorii sporturilor cu motor, pe teritoriul localităţilor Ungheni şi Sânpaul, judeţul Mureş sunt finalizate în proporţie de 90 %.

Investiţia presupune construcţia unui circuit de viteză cu lungime totală de 3,7 km, precum şi lucrări aferente: drum de acces (DJ 151B – Parc auto), lucrări de protecţie şi siguranţă, boxe, tribună, parcări etc. Durata de execuţie a lucrărilor este de 8 luni.
În anul 2016 Consiliul Judeţean Mureş a încheiat un nou contract pentru realizarea investiţiei după ce contractul iniţial de execuţie a lucrărilor, încheiat în anul 2011 cu SC Cooperativa Edile Appennino SCRL, a fost reziliat începând cu data de 24 iunie 2014. În luna februarie 2016 a avut loc executarea silită a fostului antreprenor, care nu a predat în mod voluntar amplasamentul lucrărilor. Anul trecut în data de 14 iunie Consiliul Judeţean a semnat un acord contractual pentru „Reactualizarea Proiectului tehnic nr.190.1/2009 şi finalizarea lucrărilor din cadrul proiectului Parc auto pentru sporturi cu motor” cu Asocierea S.C. Contranscom Construcţii Benţa S.R.L. – S.C. Beta Cops S.R.L. Valoarea contractului este de 20.998.354,34 lei fără TVA. În perioada scursă de la semnarea contractului s-au realizat expertize tehnice, s-a reactualizat proiectul tehnic şi au fost obţinute autorizaţiile şi avizele necesare pentru începerea lucrărilor.

La nivelul Consiliului Judeţean Mureş se depun toate diligenţele pentru ca proiectele vechi ale judeţului care au fost blocate din cauza unor probleme apărute în derularea contractelor cu antreprenorii să fie finalizate în cel mai scurt termen posibil.

În prezent, Consiliul Județean Mureș derulează o procedură de licitaţie care are ca obiect întocmirea unui studiu de oportunitate privind concesionarea complexului „Transilvania Motor Ring”. Potrivit caietului de sarcini ”considerăm că administrarea infrastructurii construite în cadrul proiectului se poate realiza în diverse moduri, din care amintim: înfiinţarea la nivelul Consiliului Judeţean Mureş a unui Serviciu de administrare a domeniului public, având ca obiect de activitate administrarea complexului „Transilvania Motor Ring”, înfiinţarea unei societăţi având ca unic acţionar UAT Judeţul Mureş, care va avea ca obiect de activitate administrarea complexului „Transilvania Motor Ring”, concesionarea complexului „Transilvania Motor Ring” către o societate comercială, care va fi desemnată în urma unei proceduri de achiziţie publică”.

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.