Pârtii excelente în Harghita

schiIubitorii sporturilor albe sunt aşteptaţi pe mai multe pârtii din Harghita, unde se schiază în condiţii excelente, chiar dacă ninsorile se lasă aşteptate.

Harghita-Mădăraş

Cele trei pârtii din zona Harghita-Mădăraş sunt perfect funcţionale, temperaturile scăzute permiţând pornirea instalaţiilor artificiale de făcut zăpada.
Administratorul pârtiilor, Sipos Zoltán, a declarat că se schiază în condiţii foarte bune, datorită tunurilor de zăpadă care au funcţionat fără probleme în ultimele zile.

Primul an fără zăpadă

,,A nins puţin, dar cea mai mare parte a zăpezii de pe pârtii este artificială. Este primul an când, la mijlocul lui ianuarie, nu avem zăpadă naturală suficientă”, a declarat Sipos Zoltán.
Schiorii sunt aşteptaţi şi la Băile Harghita, unde pârtia Csipike este acoperită cu zăpadă artificială şi starea sa este foarte bună.
Kristaly Peter, administratorul unei asociaţii turistice din zonă, a declarat că, la sfârşitul fiecărei săptămâni, pârtia este luată cu asalt, mai ales că în împrejurimi nu este zăpadă.

În Băile Harghita…

… este funcţional şi un patinoar, dar şi o pistă de snowtubing şi pârtia de schi fond şi biatlon.
O altă pârtie funcţională este cea de la Băile Homorod, foarte căutată de schiorii din Harghita.

Toplița

Şi în nordul judeţului se schiază foarte bine pe cele două pârtii de la Topliţa, unde stratul de zăpadă este suficient de mare pentru practicarea acestui sport.

Borsec

De asemenea, este funcţională şi pârtia de la Borsec, în aceste zile fiind aşteptaţi turişti din România şi Ungaria.
Primarul staţiunii Borsec, Mik Jozsef, a declarat că totul depinde de cât de frig va fi în perioada următoare, întrucât instalaţiile de zăpadă artificială pot fi puse în funcţiune doar dacă mercurul termometrelor arată cel puţin minus 5 grade Celsius.

Băile Tușnad

În ceea ce priveşte pârtia din Băile Tuşnad, aceasta va fi funcţională la sfârşitul săptămânii, după ce scăderea temperaturilor a permis pornirea tunurilor de zăpadă.

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.