Pașcan cere demisia președintelui CNA

marius pascanVicepreşedintele Comisiei pentru Cultură şi Media din Senat, Marius Paşcan, a declarat joi, la Târgu Mureş, că va adresa o interpelare primului ministru în privinţa atitudinii manifestate de preşedintele Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA), Laura Georgescu, arătând că solicită public demisia acesteia, pe motiv că şi-ar face funcţia de râs.

Senatorul democrat liberal a spus că cere demisia preşedintelui CNA ca urmare a manifestărilor acesteia în cadrul unei şedinţe publice de lucru, din 19 septembrie 2013, din stenograme reieşind că aceasta are o atitudine ‘adeseori halucinantă’.

‘Preşedintele CNA se cuvine să demisioneze din funcţia pe care o face de râs (…) Transcriptul discuţiilor a stârnit iritare şi rumoare. Atitudinea preşedintelui Laura Georgescu, manifestată în cadrul unei şedinţe publice de lucru a CNA este adeseori halucinantă (…) Pentru toate acestea, întrucât face de râs această prestigioasă instituţie, solicit public demisia din funcţia – pe care, evident, nu o onorează – a preşedintelui CNA, Laura Georgescu (…) Acest transcript s-ar potrivi unui vodevil de mâna a doua, în care avem nişte cabotini în cadrul unor instituţii a statului’, a susţinut Marius Paşcan.

Senatorul a arătat că, în urmă cu o zi, în timpul dezbaterii unei sesizări depuse la adresa CNA de către reprezentanţii HM Expert, Expresiv şi Realitatea SA, referitoare la Radio Guerrilla şi The Money Channel, membrii Comisiei senatoriale ‘au rămas stupefiaţi’ de modul în care Laura Georgescu ar fi reacţionat.
Paşcan a precizat că, în cadrul Comisiei pentru Cultură şi Media a Senatului, s-a analizat sesizarea referitoare la ‘sancţiunile discriminatorii’ de care reclamanţii au avut parte din partea CNA, ‘atitudinea inchizitorială şi sentenţioasă a conducerii acestei instituţii în cursul şedinţelor la care au participat, nerespectarea prevederilor legii audiovizualului, tratamentul subiectiv şi reaua credinţă manifestate prin retragerea licenţelor’.

Senatorul a mai spus că o bună parte a acestor acuzaţii au fost invalidate prin conţinutul documentelor puse de conducerea CNA la dispoziţia Comisiei, însă atitudinea preşedintei CNA din timpul şedinţei a produs iritare.

‘Într-o manieră absolutistă, egocentrică, bizară, preşedintele CNA, după ce observă ‘bărbaţii sexi’ etalându-şi sensibilităţile de rigoare, se erijează în apărătoare a jurnaliştilor pe care îi apără să nu fie ‘jecmăniţi de bani’, decide ‘cine trebuie să facă radio orice s-ar întâmpla şi vor face radio cât timp eu ocup orice scaun în CNA’. Doamna Laura Georgescu îşi încalcă atribuţiile legale, nu mai reprezintă reglementatorul audiovizual care se cuvine să fie echidistant, echilibrat şi să impună respectul faţă de lege pentru toţi cei din domeniul audiovizual’, a arătat senatorul PDL.

AGERPRES

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.