Pașcan își dă demisia pentru a candida

Prefectul judeţului Mureş, Marius Paşcan, a anunţat marţi, într-o conferinţă de presă, că a înaintat deja Ministerului Administraţiei şi Internelor (MAI) o solicitare de încetare a delegării sale în funcţia de prefect, urmând ca Guvernul să adopte săptămâna viitoare o hotărâre în acest sens. ‘Mi-am înaintat documentele, nu sunt obligat să demisionez, pentru că majoritatea prefecţilor din ţară – peste 90% – am fost detaşaţi temporar pe această funcţie, nu am fost stabilizaţi pe post, pentru că după actul normativ emis de Guvernul României el a fost atacat în instanţa de contencios administrativ, se judecă şi în momentul de faţă şi prin urmare nu am putut fi stabilizaţi pe funcţii, ni s-a prelungit mandatul permanent cu câte şase luni de zile cât prevede legea (…) Eu ca prefect am respectat legea şi am înaintat ministerului solicitarea mea de încetare a delegării în acest mandat. Ea operează din momentul în care se stabileşte prin Hotărâre de Guvern încetarea mandatului meu şi numirea unui alt prefect, tot interimar’, a declarat Paşcan.

Acesta a spus că îşi va anunţa candidatura la Consiliul Judeţean Mureş după ce va fi adoptată Hotărârea de Guvern referitoare la încetarea mandatului său de prefect. ‘După ce îmi încetează calitate de prefect îmi voi anunţa candidatura. Marţea viitoare, în şedinţă de Guvern se va stabili acest lucru, respectiv Guvernul va constata încetarea mandatului meu în baza solicitării pe care am făcut-o şi probabil va numi un alt prefect’, a arătat acesta. Marius Paşcan a subliniat că doreşte să candideze ca independent, că ‘ar fi ideal să pot s-o fac’, însă va avea nevoie de resurse pentru a se promova, iar din acest motiv a propus tuturor organizaţiilor, inclusiv USL, să îl susţină.

‘Eu am trăit din salariul de prefect, nu am avut niciun fel de afaceri, nu am avut interese cu niciun grup de afaceri, prin urmare dintr-un salariu de prefect este greu să susţii o campanie electorală la nivel de judeţ. Prin urmare eu am făcut un apel, în momentul în care mi-am anunţat intenţia de a candida, la toate forţele politice, la toate ONG-urile să mă susţină într-o largă alianţă de forţe. Eu sper ca într-o astfel de alianţă să poată să mă susţină nu doar în promovare, ci în toate întâlnirile cu cetăţenii (…) Cred că pot exista şi în afara unui interes politic, de partid. Eu sper să susţină PDL, UNPR, Ecologiştii, USL, şi toate forţele care într-un fel sau altul s-au săturat de felul în care politicienii îi mint zi de zi şi care le promit şi mai apoi nu-i interesează’, a accentuat prefectul de Mureş. Paşcan a precizat că nu vrea să fie perceput ca om politic, că nu s-a manifestat niciodată ca om politic şi că preferă să rămână un om de administraţie.

AGERPRES

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.