Pașcan nemulțumit de creșterea taxelor

MARIUS PASCANSenatorul PDL Marius Paşcan susţine, într-o declaraţie politică făcută vineri, că ”marea strategie guvernamentală a dezvoltării” se rezumă la creşteri de impozite, taxe şi noi biruri şi că după impozitarea şeptelului, ar urma ‘taxa pe omida păroasă, pe gândacul de Colorado şi pe mămăruţă-ruţă’.

‘Ce vedem însă concret este că se închid societăţi comerciale şi dispar locuri de muncă, vedem că marea strategie a dezvoltării se rezumă la creşteri de impozite, taxe şi noi biruri. Vedem înspăimântătoare şi grotescă molima sărăciei care ne bântuie pe la orizonturi şi obida unor ţărani disperaţi care au crezut în promisiuni…Iar cei pe care i-au votat, după ce s-au văzut cu sacii electorali în căruţă, le-au întors repede spatele, ba chiar considerând că poate o duc prea bine, i-au transformat peste noapte în chiaburi punându-le dijme pe animalele din ogradă, pe pătlăgica sau ţelina din grădină. Se vorbeşte chiar că li se mai pregăteşte un nou val de impozite: cel pe omida păroasă din dud, pe gândacul de Colorado, pe mana viţei-de-vie şi se aude că nici ,,mămăruţa-ruţă’ nu va fi scutită de cotizaţia la stat’, a arătat Marius Paşcan.

În privinţa judeţului Mureş, senatorul a spus că se constată pe zi ce trece că, ‘în pofida declaraţiilor politicianiste abil ambalate şi mieros parfumate’, judeţul Mureş pierde ‘irevocabil teren în competiţia economică a judeţelor din centrul ţării’.

‘Răspunsul negativ inechivoc al ministrului Transporturilor Relu Fenechiu, la interpelarea pe care i-am adresat-o privind viitorul Aeroportului ,,Transilvania’ Târgu Mureş, rămas în afara reţelei Trans-Europeană de Transport (TEN-T), respectiv Reţeaua Centrală sau Reţeaua Globală, vădeşte dezinteresul evident privind dezvoltarea sau susţinerea acestui aeroport. Cu toate acestea, conducerea Consiliului Judeţean Mureş se încăpăţânează să finanţeze activitatea aeroportului cu zeci de miliarde de lei pe an, din bani publici, fără a căuta o soluţie alternativă privitoare la existenţa acestui obiectiv, fără să genereze o dezbatere publică serioasă pe tema acestui subiect’, a subliniat senatorul PDL.

Paşcan a spus că se alocă sume exorbitante din bugetul judeţului Mureş pentru Aeroportul ‘Transilvania’ dar, în acelaşi timp, sunt împrumutate de către judeţ milioane de lei pentru executarea unor lucrări de infrastructură.

‘Unde o fi logica acestui management performant, rămâne să decidă cetăţenii contribuabili. Ce e însă cu atât mai grav este faptul că promisele proiecte de dezvoltare ale judeţului, de mai an, şi miile de noi locuri de muncă ce vor fi create, invocate prin afişele purtând zâmbete electorale de circumstanţă, acum nu mai există decât în memorialul propagandei bună de prostit prin campanie. Care o fi perspectiva concretă şi clară ca şi viziunea clamată de actualul preşedinte al Consiliului Judeţean Mureş, domnul Minodor (Ciprian Minodor Dobre, n.r.), pentru ,,următorii 20 de ani’, probabil că este top secret sau o fi vreo strategie clasificată şi protejată de teamă să nu o copieze americanii sau alţi spioni de prin Band, Hetiur sau Beica şi să o exporte, Doamne-fereşte, pe bani grei’, a mai arătat Marius Paşcan în declaraţia politică. AGERPRES

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.