Patru zile de sărbătoare

Primăria Sighișoara prin instituţiile de cultură aflate sub autoritatea Consiliului Local – Muzeul de Istorie, Biblioteca Municipală şi Casa de Cultură – şi în colaborare cu asociaţiile culturale şi instituţiile de învăţământ sighişorene organizează în perioada 13-16 ianuarie a.c. Zilele Culturii Naţionale. Astfel, vineri, 13 ianuarie de la ora 16,00, în Sala de expoziţii temporare de la parterul Turnului cu Ceas, s-a desfășurat vernisajul de pictură „Icoana din fereastră”  cu lucrările artistului Ştefan Munteanu. Programul a continuat cu un recital de poezie  din creaţia artistului şi a colegilor săi de la Asociaţia Creneluri Sighişorene. Duminică 15 ianuarie de la ora 17.00 în Sala Festivă a Primăriei Grupul coral „Armonia” s-a desfășurat un spectacol de muzică şi poezie dedicat poetului naţional Mihai Eminescu,  de la a cărei naştere se împlinesc 162 de ani.

Azi, luni, 16 ianuarie de la ora 15,30 la Biblioteca Municipală Zaharia Boiu, se desfășoară o seară de muzică şi poezie cu participarea Cercului de poezie al Clubului pensionarilor. Cu această ocazie se va prezenta colajul realizat de profesorii de literatură română din şcolile sighişorene.

De asemenea, în prima zi de şcoală a semestrului al doilea la orele de limba şi literatura română vor fi prezentate  reperele operei eminesciene şi ale culturii române.

Istrate Manu

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Comentariile sunt închise.