PCM a pichetat sediul UDMR

Partidul Civic Maghiar (PCM) şi Coaliţia Civică au pichetat, luni, sediul UDMR Mureş, solicitând organizarea de prealegeri interne, pentru desemnarea unui candidat unic maghiar pentru Primăria municipiului Târgu Mureş. La pichetare au participat în jur de 20 de persoane, îmbrăcate în tricouri verzi – pe care scria Elovalasztast (Prealegeri) şi care au amplasat un banner cu aceeaşi inscripţie – printre care şi liderul PCM Mureş, Laszlo Gyorgy.

‘Pichetăm sediul UDMR pentru a încerca să-i convingem şi pe dânşii, să facem presiuni să accepte prealegerile pe partea maghiară în Târgu Mureş. Este necesară, după părerea noastră, această mişcare deoarece dacă putem convinge UDMR şi PPMT să accepte această iniţiativă vom putea avea un singur candidat la Primăria Târgu Mureş din partea tuturor formaţiunilor politice maghiare, dat fiind faptul că suntem conştienţi că în cazul în care vom porni cu trei candidaţi cu şanse din partea maghiarimii nu o să intre niciunul, deci practic nu o să avem şanse să recâştigăm Primăria Târgu Mureş. Dacă UDMR se gândeşte temeinic şi va fi de acord să organizăm prealegerile sunt sigur că putem pune un contracandidat viabil pentru actualul primar al Târgu Mureşului’, a declarat presei Laszlo Gyorgy, preşedintele PCM Mureş. Acesta a spus că în cazul în care UDMR nu acceptă solicitarea PCM şi a Coaliţiei Civice, această coaliţie va avea un candidat propriu în continuare, profesor doctor Benedek Imre, fratele preşedintelui UDMR Târgu Mureş, Benedek Istvan.

Acesta a spus că întrucât în cursa pentru Primăria Târgu Mureş va porni şi Smaranda Enache, preşedinta Ligii Pro Europa, care are o puternică susţinere în rândul maghiarilor, ‘va fi o luptă crâncenă pentru Primăria Târgu Mureş’. ‘Noi nu cedăm, nu avem ce să cedăm. Practic PCM dintotdeauna s-a definit ca un partid care vrea să formeze o alternativă la UDMR, deci trebuie să continuăm, nu cedăm, nu avem pentru ce să cedăm. Domnul Benedek Imre este mai târgumureşean şi mai profesor decât candidatul UDMR, nu văd de ce să fie candidatul UDMR-ului unul mai bun decât al nostru. În cazul în care vor să dovedească acest fapt, atunci să ascultăm târgumureşenii ce au de zis în această privinţă. Dacă sunt aşa de siguri, să accepte prealegeri şi probabil că va câştiga Vass Levente (candidatul UDMR – n.r.), iar atunci acesta va fi şi candidatul nostru. Dacă nu acceptă, vom merge cu Benedek Imre în continuare. Dacă acceptă şi câştigăm noi îi aşteptăm să vină să ne susţină candidatul’, a spus Laszlo Gyorgy.

Deputatul Kelemen Attila, preşedintele UDMR Mureş, a declarat pentru AGERPRES că PCM este un partid şi poate decide asupra tehnicilor la care apelează pentru a se face auzit. ‘Am spus de mai multe ori că nu cred că este nevoie de prealegeri la Târgu Mureş. Noi am desemnat deja candidatul, în persoana lui Vass Levente, acesta este susţinut şi de Partidul Popular al Maghiarilor din Transilvania (PPMT). Este un candidat tânăr, energic şi nu avem de ce să intrăm în prealegeri’, a arătat Kelemen.

În protestul citit în faţa sediului UDMR Mureş, se arată: ‘Coaliţia Civică a fost înfiinţată pentru a crea târgumureşenilor un trai care are la bază valorile tradiţionale creştin-democrate ale ardelenilor şi celor din Ţinutul Secuiesc. Bazele acestuia sunt reprezentate de un trai decent, liber, bazat pe siguranţă şi dreptate, pe o putere aleasă care să se bazeze pe valorile democratice autentice, unde statul serveşte într-adevăr interesele cetăţeanului. Un alt deziderat este responsabilitatea faţă de urmaşii noştri prin menţinerea calităţii mediului de viaţă’.

AGERPRES

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.