PDL acuză PNL că a cedat capitala de regiune Sibiului

Sursa: inmures.ro

Sursa: inmures.ro

Vicepreşedintele PDL Mureş Vasile Filimon a susţinut miercuri, într-o conferinţă de presă, că preşedintele Consiliului Judeţean Mureş, Ciprian Dobre, care este şi vicepreşedinte al PNL, nu a avut nicio reacţie cu privire la regionalizare şi că situaţia ar fi generată de faptul că acesta s-ar fi înţeles cu Klaus Iohannis asupra capitalei regiunii, care să fie la Sibiu.

‘Aş vrea să îl întreb pe dl. Dobre dacă se confirmă cumva un zvon că ar fi bătut palma cu domnul Iohannis, şeful lui direct pe line de partid, cu privire la viitoarea capitală a regiunii din care facem parte. Adică să fie Sibiul susţinut şi de către dumnealui. De ce spun acest lucru, pentru că nu l-am văzut cu nicio poziţie referitoare la susţinerea oraşului Târgu Mureş pentru viitoarea capitală a regiunii’, a susţinut Vasile Filimon.

Vicepreşedintele PDL Mureş a spus că nu îşi va divulga sursa din care ar fi aflat despre o eventuală înţelegere Dobre-Iohannis, însă a spus că în tot ce se întâmplă în cadrul dezbaterii pe marginea viitoarei regiuni din care va face parte şi judeţul Mureş, dar şi despre capitala regiunii, preşedintele CJ Mureş nu ar fi avut nicio poziţie publică.

‘A spus-o UDMR-ul, a spus-o Dorin Florea (primarul din Târgu Mureş, n.r.), el (Dobre, n.r.) niciodată nu a ieşit să spună vreun cuvânt despre Târgu Mureş ca viitoare capitală a regiunii’, a subliniat Filimon.

De cealaltă parte, Ciprian Dobre a susţinut că regionalizarea nu se va face pentru anumite persoane şi că nici el şi nici Klaus Iohannis nu au pretenţia să spună că ar reprezenta România.

‘Săracii PDL-işti! Au impresia că ţara este condusă exact ca pe vremea lor, când domnul Băsescu îl suna pe domnul Boc şi lucrurile se rezolvau. Administrarea unei ţări este o chestiune serioasă, regionalizarea nu se face nici pentru mine, nici pentru Johannis – regionalizarea se face pentru România şi pentru cetăţenii români. Ori nici Dobre, nici Johannis nu au pretenţia că reprezintă România sau cetăţenii români e un lucru prea serios ca să vorbească domnul Filimon despre aşa ceva. În principiu, nici măcar unul dintre noi nu pune astfel problema. Repet, regionalizarea teritoriului naţional este o chestiune mult prea serioasă ca să fie discutată de mine sau de Iohannis. Dacă ei s-au jucat timp de patru ani, nu înseamnă că şi alţii se joacă’, a accentuat Ciprian Dobre.

AGERPRES

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.