PDL Mureș nu va vota unitar la Congres

doru opriscanPreşedintele PDL Târgu Mureş, Doru Oprişcan, a precizat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că organizaţiile judeţene nu vor avea o poziţie unitară în privinţa susţinerii vreunui candidat la conducerea partidului şi că, dacă PDL Mureş va decide susţinerea în bloc a unui alt candidat decât Vasile Blaga, el nu va respecta o astfel de hotărâre.

‘Nu s-a luat o decizie la nivelul PDL Mureş, dar sunt convins că nicio organizaţie judeţeană nu va vota unitar. Şi în niciun caz nu se va merge cu arătarea votului şefului organizaţiei (…) Putem discuta, eu mi-am susţinut punctul de vedere în Biroul Judeţean, lumea trebuie să voteze pe cine crede că merită să conducă acest partid (…) Dacă se va decide ca PDL Mureş să aibă o poziţie unitară pentru toţi delegaţii din Mureş, iar personajul pentru care se va vota nu va fi Vasile Blaga, eu vă spun de pe acum că nu o voi respecta’, a afirmat Doru Oprişcan.

El a ţinut să precizeze că dat fiind faptul că la Convenţia Naţională vor participa 5.000 de persoane va fi foarte greu de controlat votul şi că din acest punct de vedere trebuie să dispară ‘acea suspiciune lansată de Băsescu că s-ar putea să fie un forum aranjat’.

Vicepreşedintele PDL Târgu Mureş, Mihail Poruţiu, a precizat că la ora actuală nu există o poziţie fermă în privinţa susţinerii vreunui candidat, dar că ‘în mod cert vom avea o voce unitară’.

‘Am convenit că vom fi deschişi, depunerea moţiunilor se încheie pe data de 5 martie, pe 7 martie ele vor fi validate de comisia de constituire a Convenţiei Naţionale. În mod cert noi, prin vocea domnului preşedinte i-am invitat pe toţi la Târgu Mureş, pentru că vrem să avem o discuţie cu toţi colegii şi cu toţi cei care îşi susţin moţiunile, după care vom lua o decizie şi în mod cert delegaţia de la Mureş va avea o poziţie unitară. Deocamdată e prea devreme să ne pronunţăm’, a arătat Poruţiu.

Acesta a precizat că PDL Târgu Mureş nu are cunoştinţă de niciun fel de demers făcut de vreunul dintre cei trei candidaţi – Vasile Blaga, Elena Udrea şi Monica Macovei – de influenţare a organizaţiilor şi a susţinut că în cadrul partidului e garantat dreptul la opinie, nu e ‘ca la PNL, un fel de Coreea de Nord’.

‘E normal să fie frământări şi discuţii. Dar nu suntem de acord cu nimeni care nu respectă regula unui joc elegant, indiferent din partea cui vine. Fiecare dintre colegii care candidează are argumente pro şi contra’, a precizat Poruţiu.

AGERPRES

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.