PDL pledează pentru reorganizare pe 12 regiuni

mihail porutiuOrganizaţia PDL Târgu Mureş susţine rezoluţia adoptată de Consiliul Naţional de Coordonare a formaţiunii şi pledează pentru reorganizarea administrativă a ţării în 12 regiuni, care să rezulte în mod obligatoriu din comasarea judeţelor, astfel încât să nu apară structuri administrative paralele, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, vicepreşedintele organizaţiei, Mihail Poruţiu.

Acesta a spus că în viziunea filialei PDL fiecare regiune ar urma să aibă între 1,8 şi 2 milioane de locuitori, însă nu există deocamdată un proiect elaborat din care să reiasă cum anume se doreşte gruparea judeţelor. ‘Principiile care trebuie să guverneze această reorganizare trebuie să fie ale unei descentralizări reale şi trebuie să fie în primul şi în primul rând în folosul cetăţeanului. Nu înseamnă că dacă se comasează actualele judeţe nu trebuie să existe la nivelul actualelor administraţii factori de decizie care trebuie să răspundă nevoilor cetăţenilor, dar trebuie reorganizarea şi reformarea reală a serviciilor deconcentrate, care sunt undeva la 80 la număr, să se reducă numeric astfel încât cheltuielile să fie cât mai mici. (…) Efortul acestor structuri trebuie îndreptat către atragerea fondurilor europene. Dorim să existe un preşedinte de regiune ales de către cetăţeni şi dorim să existe un consiliu regional de asemenea ales, care să aibă autonomie din punct de vedere legislativ şi legislativ în cadrul regiunii ‘, a spus Poruţiu.

Acesta a arătat că în judeţul Mureş nu există nicio viziune administrativă, în timp ce alte judeţe din jur preşedinţii consiliilor judeţene îşi pregătesc argumente economice şi strategii, în timp ce aici ‘nu există nici un fel de strategie economică’.

Mihail Poruţiu, care este şi consilier judeţean, a subliniat că simplele declaraţii de presă sau ‘slugărnicia în faţa liderilor UDMR’ nu vor ţine loc de argumentele cu care judeţul Mureş trebuie să convingă că merită să deţină capitala viitoarei regiuni.

Acesta a mai spus că a auzit promisiuni în campania electorală pentru conducerea CJ Mureş de dezvoltare economică a judeţului şi că în prezent nu există nicio hotărâre a acestui consiliu care să vizeze proiecte de investiţii.

Atât Mihail Poruţiu, cât şi liderul consilierilor judeţeni ai PDL, Vasile Filimon, au susţinut că de la alegerea noului preşedinte al Consiliului Judeţean Mureş, din cele 127 de hotărâri adoptate niciuna nu vizează proiecte de investiţii şi de dezvoltare a judeţului.

În plus, au spus cei doi, vocea opoziţiei din cadrul CJ Mureş nu se doreşte a fi auzită şi executivul judeţean nu răspunde la nicio solicitare formulată de consilierii democrat-liberali.

AGERPRES

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.