PDL se opune proiectului PNL de regionalizare

Claudiu MaiorSecretarul general al PDL Mureş, Claudiu Maior, a contestat luni proiectul de regionalizare a României propus de o serie de reprezentanţi ai PNL, în care judeţul Mureş să fie inclus într-o regiune Transilvania cu capitala la Cluj Napoca, arătând că interesele mureşenilor, români şi maghiari, au fost din nou abandonate.

‘Sunt profund îngrijorat văzând cum o serie de oameni politici ipocriţi abandonează interesele cetăţenilor mureşeni şi într-un mod total netransparent se joacă cu soarta miilor de locuitori ai judeţului nostru. De unde până mai ieri, se vorbea în termeni concreţi despre faptul că Târgu Mureşul va fi capitală a regiunii Centru, acum, aşa cum prezintă presa, la propunerea PNL se pregăteşte alipirea judeţului Mureş de nou înfiinţata regiune Transilvania cu capitala la Cluj şi formarea unei regiuni Carpatica formată din judeţele Harghita, Covasna, Braşov şi Sibiu, fără judeţul Mureş! Aşadar, interesele mureşenilor, fie ei români sau maghiari, au fost din nou abandonate la ruleta mizelor politice oculte’, a arătat Claudiu Maior.

Secretarul general al PDL Mureş consideră că aceasta este consecinţa inactivităţii şi ineficienţei unor politicieni, iar astfel municipiul Târgu Mureş ar fi pe cale să fie eliminat din cursa pentru statutul de capitală a unei regiuni. ‘Doar pentru că unii politicieni inactivi şi ineficienţi se gândesc numai la interesele lor personale, Târgu Mureşul este pe cale să piardă statutul de capitală de regiune cu toate consecinţele grave ce decurg din acest act. Atrag atenţia pe această cale opiniei publice asupra acestei nefaste perspective care în cazul în care s-ar adeveri ar provoca uriaşe deservicii oraşului şi judeţului’, a susţinut Claudiu Maior. Reprezentantul PDL Mureş a făcut referire la proiectul dat publicităţii de PNL Bihor, de împărţire a României în 10 regiuni.

AGERPRES

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.