Pe lângă Lacul Ursu, stațiunea Sovata va mai fi recunoscută și printr-un aquaparc și o pârtie de ski

Vineri, 4 august, Guvernul a dat publicității Programul Multianual pentru dezvoltarea investițiilor în turism şi pentru aprobarea criteriilor de eligibilitate a proiectelor de investiţii.

People relaxing at the beach in Sovata, Transylvania, Romania.

Astfel, am aflat vești îmbucurătoare pentru județul Mureș, mai exact pentru stațiunea Sovata care va avea, conform listei proiectelor incluse în Master-Planul investiţiilor în turism, o „bază de agrement (aquaparc)” şi o „pârtie de schi”.

Programul Multianual, denumit Master-Planul investițiilor în turism, are ca obiectiv principal dezvoltarea comunităților locale din zonele cu potențial turistic ridicat, prin creșterea investițiilor publice în infrastructura turistică. Actul normativ prevede activități majore în domeniul turismului: dezvoltarea turismului de sănătate, a domeniului schiabil, a infrastructurii turistice de agrement dar și dezvoltarea echilibrată şi integrată a zonei turistice din Delta Dunării și a stațiunilor de pe litoralul Mării Negre, a infrastructurii turistice de-a lungul Dunării și cea din zona montană înaltă și, nu în ultimul rând, extinderea infrastructurii de vizitare din ariile naturale protejate, altele decât cele din zona montană.

„Conform Hotărârii, contribuția financiară a Ministerului Turismului în investiții variază în funcție de nivelul de importanță. Pentru investițiile de importanță națională, contribuția aparține în totalitate Ministerului. În această categorie se încadrează dezvoltarea unui domeniu schiabil de peste 100 de kilometri și a unor porturi turistice în zona Deltei Dunării și a litoralului Mării Negre. Pentru investiții realizate în stațiunile de interes național, atestate în condițiile legii, contribuția instituției este de 90%, iar contribuția unității administrativ-teritoriale beneficiare este de 10%. Pentru investiții realizate în stațiunile de interes local, contribuția Ministerului Turismului este de 85%, iar contribuția UAT-ului beneficiar este de 15%”, se precizează într-un comunicat remis de Biroul de presă al Guvernului.

Săptămânalul Punctul va reveni cu un articol detaliat referitor la acest subiect.

 

Cristina Vancea

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.