Pe timp de caniculă, se reduce viteza de circulație cu trenul!

În condiții de temperaturi ridicate şi disconfort termic accentuat, CFR Călători menține în circulație toate vagoanele şi automotoarele dotate constructiv cu instalații de climatizare. Pentru evitarea defectărilor în parcurs, instalațiile de climatizare sunt verificate înainte de plecarea trenurilor în cursă.

Cu toate acestea, la temperaturi care pot depăși 50 de grade Celsius la nivelul șinei, pot apărea situații neprevăzute și disfuncționalități.

Pentru derularea traficului în condiţii de siguranţă, în condițiile avertizărilor meteo emise de Administrația Națională de Meteorologie, CFR Infrastructură reduce viteza de circulație a trenurilor în anumite intervale orare, pe anumite porțiuni de cale ferată.

Înainte de efectuarea călătoriei pasagerii sunt rugați să solicite informaţii despre posibilele întârzieri ale trenurilor. Reducerea vitezei de circulaţie, în anumite intervale de timp, în care temperaturile depăşesc limitele normale, este o măsură obligatorie pentru siguranţa traficului feroviar, aplicată de majoritatea administraţiilor de cale ferată din lume, nu doar din România.

Recomandări pentru pasageri la călătoria cu trenul în condiții de caniculă

Pentru persoanele cu sensibilitate crescută la căldură sau care nu suportă temperaturile ridicate din cauza unor afecțiuni medicale, recomandăm:

  • să aibă o sticlă cu apă;
  • să aibă medicația necesară în caz de nevoie;
  • dacă se simt rău în timpul călătoriei sau dacă observă că o persoană are nevoie de ajutor să anunțe  imediat  personalul de  tren.

Cristina Vancea

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.