Pe urmele infracţunilor informatice

17-hackeri-retinuti-pentru-infractiuni-informatice-in-aceasta-dimineata-9fe016ac95df-458-0-1-85Poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate din Mureş, Bacău şi Suceava au efectuat 8 percheziţii domiciliare la persoane bănuite de comiterea unor fraude informatice. Joi, 7 august 2014 poliţiştii sub supravegherea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Mureş, au efectuat 8 percheziţii domiciliare, pentru destructurarea unei grupări infracţionale specializată în infracţiuni informatice.
În urma percheziţiilor, au fost ridicate mai multe laptopuri, unităţi centrale şi medii de stocare a datelor, care ar fi fost folosite în activitatea infracţională.
Din cercetări a reieşit că, în cursul anului 2013, membrii grupării ar fi utilizat fraudulos datele unor carduri bancare pentru a efectua plăţi către diverşi comercianţi, prin intermediul internetului.
În cauză a fost dispusă începerea urmăririi penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos, iar cercetările sunt continuate în vederea documentării întregii activităţi infracţionale.

print