Pentru Eminescu și Ziua Culturii Naţionale

casa-de-culturaCele două case de cultură din Reghin și-au propus să marcheze marți, 15 ianuarie, atât Ziua Culturii Naţionale, cât și ziua de naștere a poetului Mihai Eminescu.

Astfel, Casa Municipală de Cultură Eugen Nicoară va găzdui, de la ora 18, un recital de muzică clasică susţinut de pianista Monica Florescu şi violoncelistul Makcim Fernandez, ambii absolvenţi ai Conservatorului Regal din Anvers, Belgia. Directorul instituției, Ioan Conțiu spune că cei doi artiști vin pentru prima dată la Reghin. Spectacolul include și un moment de poezie eminesciană, pus în scenă de actorul Dan Rădulescu.

La bustul lui Eminescu și apoi pe scenă

Casa de cultură a Tineretului ,,George Enescu”, în colaborare cu Biblioteca Municipală ,,Petru Maior” au pus la cale un program care va dura câteva ore. Manifestările vor debuta la ora 12, la bustul poetului Mihai Eminescu din centrul orașului, unde se vor depune flori și se vor recita poezii. Momentul va fi realizat în colaborare cu elevii de la două școli gimnaziale reghinene.

Programul celor două instituții de cultură include apoi, de la ora 14, la Casa de Cultură a Tineretului, recitalul corului preoţilor din protopopiat și un moment muzical realizat de orchestra şi soliştii Școlii de muzică, sub îndrumarea inspectorului de specialitate din cadrul Inspectoratului Școlar, Diana Stoica. Vor urca pe scenă și membrii ansamblului popular Stejărelul, alături de rapsozi populari din zonă. Noul director al instituției, Marcel Naste, ne-a spus că programul include și premierea unor personalități culturale mureșene precum Nicolae Băciuț, Valentin Marica, Lazăr Lădariu, Maria Cristescu și Marin Șara. De la ora 16, cei prezenți vor putea participa apoi la proiecția filmului Mihai Viteazul în regia lui Sergiu Nicolaescu. La toate manifestările organizate de instituţiile locale cu ocazia zilei de 15 ianuarie intrarea va fi liberă.

Emeșe Ardelean

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.