Kitch-free festival sau Zilele Sângeorgiu de Mureş

UPDATE

arta handmade, bijuteriiSângeorgiu de Mureș ar trebui declarată zonă de interes național și asta pentru simplul fapt că autoritățile din această localitate au reușit să organizeze zilele festive fără să arunce întreaga poveste în zona kitsch-ului. Redactorii PUNCTUL au surprins momente de pe parcursul acestei sărbători și putem spune cu mâna pe inimă că efortul autorităților a fost pur și simplu admirabil.

Concerte de muzică clasică în aer liber, tarabe și standuri de produse handmade, produse alimentare atent selectate atât ca prezentare cât și calitativ, program variat de competiții sportive și un program artistic de bun simț.

„Localitatea Sângeorgiu de Mureş datează din 1332, dar până şi în descrierea Ţinutului Secuiesc e pomenită precum un loc cu străzi pline de noroi, străzi prăfuite, pietruite, pe care până şi căruţele circulă cu greu. Această situaţie a fost schimbată oarecum prin lucrările efectuate în anii trecuţi, dar de asfaltat găsim şi de acum încolo,” a spus primarul comunei, Sofalvi Szabolcs Csaba la inaugurarea unei străzi proaspăt asfaltate, date în folosinţă la începutul manifestărilor dedicate comunei.

Zilele Comunei Sângeorgiu de Mureş eveniment organizat de Primăria localităţii continuă azi, de la ora 10 cu un concurs de atletism şi altul de tenis de masă. După-masă de la ora 15 va începe campionatul de minifotbal. Defilarea grupurilor de dansatori va fi urmat de deschiderea oficială a târgului meşteşugarilor, în centrul localităţii. Festivalul dansului popular maghiar se va desfăşura pe scena amenajată în curtea şcolii, cu începere de la ora 16, urmat de trupele de dansatori români de la ora 19 şi de dansatori romi de la ora 19,30. Concertul de muzică uşoară şi rock va fi susţinut de formaţiile Magyar Rózsa, Pepe şi Vecker, seara se va încheia cu disco în curtea şcolii cu Dj Döme.(E.M.)

produse din pasla, stand handmadeoale din lut si ceramicacutii, accesorii, bijuterii handmade

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.