Percheziţii la Primăria Sângerogiu de Pădure şi la locuinţa primarului Csibi Attila Zoltan UPDATE

Poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice a Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Mureş, sub îndrumarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sighişoara, au efectuat, vineri, percheziţii la Primăria Sângerogiu de Pădure şi la locuinţa primarului Csibi Attila Zoltan.

„La data de 3 martie, poliţiştii mureşeni din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice efectuează 9 percheziţii la sediul unei instituţii din oraşul Sângeorgiu de Pădure, precum şi la locuinţele unor persoane, în cadrul unor cercetări privind săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu”, precizează un comunicat de presă al IPJ Mureş.

Surse judiciare au precizat, pentru AGERPRES, că dosarul de abuz în serviciu vizează atribuirea unui contract fără licitaţie publică în anul 2015, pentru care a fost începută urmărirea penală in rem.

Percheziţiile au fost efectuate şi la alte imobile, inclusiv la locuinţa persoanei care a primit acel contract. (AGERPRES)

UPDATE 21,16

Iată declaraţia primarului Csibi Attila Zoltán: ”

“Dragii mei prieteni, îngrijoraţi şi denunţători!

Familia şi colegii mei lăsăm în urmă o zi interesantă. Mulţi, foarte mulţi oameni în haine negre, mascaţi sau nu, au trecut pe la noi, vrând sau nevrând speriindu-mi  familia, colegii. Angajaţii poliţiei economice au efectuat percheziţii în mai multe locuri, printre astea şi la sediul Primăriei şi acasă la mine. Căutau documente ce au legătură cu activitatea primăriei, contracte, hotărâri etc.

Copiii mei s-au strâns lângă mama lor, urmărindu-i îngroziţi pe acei nene “urâţi”.

Colegii mei îndeplineau solicitările organelor fără să înţeleagă ce se întâmplă. Am încercat să-mi păstrez calmul, să pricep ce se întâmplă-n jur şi să-l calmez pe cel care dădea apă la şoareci.

Un lucru în schimb nu pricep, de ce a trebuit să apară astfel, azi, la Sângeorgiu de Pădure? Dacă o persoană  s-ar fi prezentat la consiliu şi mi-ar fi zis că în urma unui denunţ îmi solicită un contract, un act, orice, i l-aş fi dat. Nu ar fi fost nevoie să-mi sperie copiii, colegii cu mascaţii! Am fi deschis şi poarta, nu ar fi trebuit să-l facă pe Rambo. Noi suntem nişte părinţi care îşi feresc copiii de o astfel de lume.

Suntem acasă, familia e împreună, vă mulţumesc pentru interesul acordat, pentru apelurile, scrierile de empatie. Nu-i aş dori această zi, acest sentiment nici măcar denunţătorilor mei, dar vom trece şi peste asta. Pentru dumneavoastră, pentru voi, pentru noi!

Azi înţeleg şi situaţia şcolii catolice, a pedagogilor,  a părinţilor dar mai ales îi înţeleg pe copii.

În ce lume trăim?

Biata mea mamă îmi spunea: “dacă ai ales această cale şi vrei să lucrezi pentru comunitate, să ştii că mai devreme sau mai târziu vor încerca să te zdrobească, să te elimine, pentru că tu eşti omul care nu se înclină niciunui regim, eşti omul pentru care comunitatea e mai importantă decât orice, iar lumea de azi e altfel. Ai grijă de tine!”

Vă mulţumesc pentru această zi. Mi-am tras un nou strat de oţel. Ceea ce nu mă omoară, mă face mai puternic. Rezist!”.

EM

 

 

 

 

 

 

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.