Percheziţii pentru evaziune fiscală


66 kg tutun de fumat, 18.800 de lei, 4000 de euro şi o moară de mărunţit tutun au fost ridicate în vederea confiscării, de către poliţişti din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice în urma a 6 percheziţii domiciliare desfăşurate la locuinţele unor persoane bănuite de evaziune fiscală şi deţinere de produse accizabile în afara antrepozitului fiscal.

La data de 29 martie 2017, ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale Mureş, au efectuat 6 percheziţii domiciliare la locuinţele a 5 persoane bănuite de evaziune fiscală şi deţinere de produse accizabile în afara antrepozitului fiscal.

Din cercetările efectuate de poliţişti a reieşit faptul că, un bărbat, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale din Tîrgu Mureş, ar fi desfăşurat activităţi comerciale de vânzare fără a înregistra veniturile obţinute, concomitent cu activităţi de achiziţie şi comercializare de produse accizabile în afara antrepozitului fiscal.

Totodată, un alt bărbat, ar fi produs şi comercializat tutun de fumat în afara antrepozitului fiscal, sustrăgându-se astfel de la plata accizelor datorate bugetului de stat.

În urma percheziţiilor a fost identificată cantitatea totală de 66 kg tutun de fumat, produs care se afla în afara antrepozitului fiscal autorizat şi au fost ridicate în vederea confiscării 18.800 de lei şi 4000 de euro precum şi o moară de mărunţit tutun folosită de persoanele bănuite la mărunţirea foilor de tutun.

Cercetările sunt continuate pentru pentru săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi deţinerea de către orice persoană, în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false peste limita a 1 kg tutun de fumat.

La acţiune au participat şi luptători din cadrul serviciului de Acţiuni Speciale Mureş.

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.