Percheziţii pentru probarea unor fapte de corupţie în legătură cu înmatricularea unor autovehicule aduse din străinătate

Şaizeci de percheziţii au avut loc joi în judeţul Mureş, la instituţii publice şi la la locuinţele unor persoane într-un dosar vizând infracţiuni de corupţie cu implicarea unor funcţionari publici.

Potrivit Direcţiei Generale Anticorupţie, în urma cercetărilor s-a stabilit că persoane implicate în evaziune fiscală cu autovehicule second hand realizează şi activităţi de intermediere a înmatriculării autovehiculelor, cu sprijinul unor angajaţi de la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Mureş.

Anchetatorii susţin că aceştia din urmă facilitează depunerea dosarelor de înmatriculare, fără existenţa unor programări prealabile, ei încălcând dispoziţiile legale cu privire la îndeplinirea atribuţiilor de serviciu referitoare la primirea şi procesarea dosarelor de înmatriculare a vehiculelor.

La percheziţiile de joi participă ofiţeri de poliţie judiciară ai DGA din şapte servicii judeţene: Mureş, Alba, Braşov, Bistriţa Năsăud, Cluj, Covasna, Sibiu.

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Comentariile sunt închise.