Performanță la Atletic Kids Gurghiu

Afirmația ,,Nu există niciun sacrifiu atunci când există pasiune, când faci ceea ce îți place”, îi vine ca o mănușă Asociației Atletic Kids Gurghiu.
Asociația a fost înființată în anul 2011 de către Dumitru Fărcaș, Cristian Fărcaș, Ovidiu Mărginean, Claudiu Frandeș și Marin Vlaic.
Obiectivul de bază este creșterea și îndrumarea copiilor spre fotbalul de înaltă performanță.
Din cadrul clubului mai fac parte antrenorii Claudiu Bucin, Menyhárt János, Deák Károly și preparator fizic Bogdan Biró.
„Și copiii din mediul rural, printr-o formă organizată, pot ajunge spre înalta performanță. În momentul de față avem echipe înscrise la Categoria Junior C, D, E, Gheorghe Ola. Prin muncă susținută toți copiii au aceleași șanse. Munca de antrenor nu este o muncă ușoară. Uneori trebuie să ,,lupți” cu părinții copiilor, părinți care uneori dovedesc o doză mare de inconștiență, nerealizând în ce măsură comportamentul lor îi afectează, în primul rând, pe propriii copii. Părinții, prin comportamentul lor trebuie să dea un reper solid copiilor: încrederea acordată antrenorului, încurajarea copiilor, acceptarea erorilor, respectarea arbitrilor, controlarea emoțiilor, respectarea adversarilor sunt elemente foarte importante pentru ca relația antrenor-copil-părinte să funcționeze”, a declarat antrenorul coordonator Ovidiu Mărginean.
Acesta este posesor al licenței B UEFA, participă anual la cursuri de perfecționare și își dorește să se înscrie pentru licența A UEFA.
Asociația este sprijinită de către Primăria Gurghiu, în special de către primarul Laurențiu Boar.
Au încheiat un protocol de colaborare pentru baza sportivă cu Colegiul Silvic|Gurghiu, Consiliul Județean Mureș, prin depunere de proiecte.
Există și firme care sponsorizează activitatea: S.C. DARION S.R.L. IBĂNEȘTI, S.C. REMEX S.A., S.C. HORN FOREST S.R.L., VIPTRANS S.R.L.
În cadrul asociației activează patru echipe, patru categorii de vârstă.
Antrenamentele cu grupele mari au loc pe terenul de fotbal de la Gurghiu, iar cele cu grupele mici la Baza Sportivă „Monte Carlo”, din Reghin și în sălile de sport din Reghin, dotate cu terenuri de antrenament.

Pe podium

În decursul anilor, cele patru echipe au câștigat nenumărate turnee, multe clasări pe podium, multe participări în cadrul competițiilor organizate de către Asociația Județeană de Fotbal Mureș.
Grupa 2002-2003 la jumătatea campionatului se află pe locul II în cadrul Campionatului Juniorilor C, iar grupa 2004-2005, locul II la Campionatul Juniorilor D. Grupa 2006-2007 a terminat Campionatul pe locul I, Junior E și s-au calificat în Play-Off-ul competiției din care mai fac parte alte cinci echipe.
De menționat este faptul că 75% din copii din grupa 2006-2007 sunt copii din Reghin. Este primul an când toate echipele înscrise în campionat sunt pe podium.
„Fotbalul a fost și va rămâne mereu un sport care îi va atrage ca un magnet pe micuți. Exact ca atunci când alegem școala pe care să o urmeze și alegerea clubului de fotbal trebuie făcută cu mare grijă, având în vedere două criterii esențiale: antrenorul care îl va instrui/educa pe micuț și condițiile de antrenament pe care le oferă clubul”, consideră Ovidiu Mărginean.
Asociația Atletic Kids este o opțiune deloc de neglijat.

Imola Grama

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.