Peste 1.700 de apartamente fără încălzire?!

energomur, centrala, teviFurnizarea agentului termic în Târgu Mureş pentru cele 1.765 de apartamente care au rămas în sistemul centralizat este incertă începând cu luna aprilie, când expiră contractul încheiat de SC Locativ SA cu Primăria municipiului, a anunţat marţi directorul societăţii, Ovidiu Moldovan, în şedinţa Consiliului Local.

Moldovan a spus că în data de 9 aprilie expiră contractul încheiat de SC Locativ SA cu Primăria Târgu Mureş şi că, deşi acesta s-ar putea prelungi cu încă trei luni, nu are nicio informaţie legată de intenţia cetăţenilor de a mai rămâne în sistem.

În plus, acesta a susţinut că Locativ a obţinut licenţa de operare doar până în luna septembrie a acestui an, că se impune găsirea unei soluţii pentru cele 1.765 de apartamente rămase în sistemul centralizat, mai ales că în perspectivă s-ar putea ajunge la dublarea costurilor pentru municipalitate, care acoperă diferenţa dintre costul de producţie al agentului termic şi cel facturat populaţiei.

SC Locativ SA a obţinut licenţa de operare în domeniul termiei în septembrie anul trecut, la trei luni după ce firma E-Star Mureş Energy – care avea contract pe 25 de ani – a reziliat contractul.

La acea dată în sistemul centralizat de furnizare a termiei erau peste 6.000 de apartamente, însă majoritatea locuitorilor au optat pentru soluţii individuale de asigurare a agentului termic.

AGERPRES

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.