Peste 10.000 de reghineni au sărbătorit Zilele municipiului

Album Foto

Primăria și Consiliul Local Reghin  au organizat un program special pentru a marca zilele orașului nostru. Reghinenii au  avut parte de trei zile de distracție, un program artistic bogat pentru toate vârstele și gusturile.

Manifestările au  debutat  vineri, 14 iulie, de la ora 16.00  cu Fanfara Municipiului Reghin.  Pe scena amplasată între cele două parcuri a avut loc premierea olimpicilor reghineni, conform criteriilor stabilite de directorii unităților de învățământ. 124 de elevi au fost aplaudați la scenă deschisă pentru rezultatele excepționale obținute în acest an școlar  la olimpiade.  Primarul municipiului Reghin,  Maria Precup,  i-a felicitat călduros și a mulțumit cadrelor didactice îndrumătoare precizând că își dorește ca acești copii să se întoarcă acasă după terminarea studiilor pentru a da „strălucire Reghinului”.

Programul a continuat cu Orchestra Casei  Municipale de Cultură „Dr. Eugen Nicoară”,  împreună cu tinerii soliști reghineni.  A urmat Ansamblul de dansuri populare „Doina Mureșului” și interpreți de muzică populară. De asemenea, reghinenii s-au bucurat de Ansamblul Artistic  Profestionist „Mureșul”  și de îndrăgiții  interpreți Leontina Pop, Dorina Oprea, Dorina Grad, Maria Sântean Faghiura, Mihaela și Ciprian Istrate. Tinerele talente ale orașului au încântat apoi  publicul care i-a aplaudat îndelungat.

A urmat un moment oficial,  în care parlamentarii din județ, reprezentanți ai Consiliului Județean Mureș, șefii serviciilor deconcentrate,  consilieri și primari județeni,  împreună cu consilieri reghineni vechi și actuali au salutat  publicul. Momentul a fost menit să marcheze Ziua Consilierului, zi pe care autoritățile locale au dorit să o sărbătorească vineri (deși ea este în data de 4 martie), deoarece au considerat că acest moment trebuie evidențiat în prezența colegilor din județ și a oaspeților din orașele înfrățite cu municipiul Reghin.

În concluzie, ziua a fost dedicată aproape în întregime reghinenilor, aceștia bucurându-se să își vadă copii, prietenii și cunoștințele pe scenă.

Ziua de vineri s-a încheiat cu concertele celor de la Prospekt, Bibi, Fuego și Florin Vos.

Sâmbătă….

…dimineața cei mici  au putut  urmări reprezentația teatrului pentru copii „Trupa Sfătoșii” și un program realizat de artiștii Casei de Cultură „George Enescu”, urmați  fiind de Trupa de dans Lex-Aly-Gym.  De la ora 16.00 au urcat pe scenă interpreții de muzică populară, au performat  membrii Ansamblului de dansuri populare germane „FDGR ”,  Ansamblul de dansuri populare maghiare „Gyöngyvirág” și Ansamblul „Stejărelul”.

De la ora 19.00 a concertat Aurel Tămaș, iar de la ora 20.00 Junkies, JO și Ștefan Bănică Jr .

Simpatia și admirația reghinenilor pentru spectacolele de pe scenă oferite a fost mai mult decât evidentă, ei au răsplătit artiștii cu  ropote de aplauze atât în  timpul, cât și de la finalul concertelor, au cântat și chiar au dansat.

Duminică…

…de la ora 10.00 copii au fost  așteptați la teatrul pentru copii „ Tiri, Biri și Buburel” și la reprezentația elevilor reghineni din ciclul primar, elevi care au participat la concursul de interpretare al cântecului popular, „Rapsodia mugurilor”, ediția a VII-a.

Ansamblul de dansuri populare „Laleaua Neagră” și „Rroma Fest” au urcat pe scenă de la ora 16.00, urmați de interpreții de muzică populară.

Începând cu ora 18,00 am ascultat-o pe Mariana Deac și apoi pe Ionuț Langa.

Delegațiile din orașele înfrățite cu Reghinul-Ungheni (Republica Moldova), Érd , Bátonyterenye, Nagykőrös (Ungaria), Lubaczow ( Polonia) – au salutat apoi publicul și și-au prezentat mesajele către reghineni.

Ca în fiecare an, orașele înfrățite își trimit delegațiile la zilele municipiului, considerând că relațiile de prietenie și colaborare dintre orașele noastre sunt extrem de importante pentru dezvoltarea comunităților locale. În același spirit, administrația locală a organizat întâlnirea membrilor delegațiilor străine cu publicul reghinean. Delegația din Levice ( Slovacia) se află pentru prima oară la Reghin și urmează să se pună la punct o procedură de înfrățire cu Reghinul.

Pe scenă,  Zilele Reghinului s-au încheiat cu concertul lui Dorian Popa, Corina, B.U.G. Mafia, urmat de un spectaculos foc de artificii și trupa Republic.

Comercianții s-au declarat mulțumiți…

… de vizitatorii de la tarabe, iar reghinenii spun că oferta din acest an a fost variată și bogată, începând cu domeniul culinar și până la cel dedicat jucăriilor, obiectelor casnice sau cel cu hand-made-uri și produse tradiționale, existând stand-uri unde au expus meșteșugari recunoscuți pentru originalitatea și calitatea muncii lor.

Organizatorii evenimentului au asigurat condiții optime pentru toți participanții, s-au bucurat de sprijinul Jandarmeriei, Poliției Municipale, Pompierilor și SMURD-ului, împreună cu cel al  Ambulanței.

Cele trei zile au adus la Reghin o atmosferă de sărbătoare, iar participanții s-au declarat încântați de tot ce au trăit la cea de-a 16-a ediție a Zilelor reghinene, de artiștii care au fost invitați la preferințele publicului.

Imola Grama

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.