Peste 1800 de misiuni ale Jandarmilor în prima jumătate a anului

Peste 1800 de misiuni executate, 805 contravenţii constatate, 39 dosare penale întocmite şi 61 de persoane conduse la Poliţie , în prima jumătate a anului.
Gruparea de Jandarmi Mobilă Târgu-Mureş a acționat în primul semestru al anului 2017, pentru prevenirea și combaterea oricăror fapte care tulbură climatul de normalitate civică și siguranța cetățeanului, în zona de responsabilitate teritorială care cuprinde județele: Alba, Bistrița-Năsăud, Harghita și Mureș.
Conform atribuțiilor ce le revin, lucrătorii în bleu-jandarm au participat la peste 1800 de misiuni, după cum urmează:
– 147 pe linia asigurării ordinii publice (la manifestări cultural-artistice, religioase, de protest, sportive, ș.a.),
– 115 misiuni de restabilire a ordinii (aplanarea de conflicte, intervenții la solicitare),
– 1266 de misiuni de menținere a ordinii publice (executate independent sau în sistem integrat, în mediul urban și rural),
– 248 de acțiuni în cooperare cu alte instituții (alte structuri M.A.I., organele care gestionează activitatea silvică, executorii judecătorești, etc),
– au fost puse în aplicare 55 de mandate de aducere a unor persoane, în calitate de învinuit sau martor.
Din cauza nerespectării prevederilor Legii nr. 61/1991 R, pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, a Legii 171/2010, privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice, a Legii 12/1990 R, privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite., 805 concetățeni au fost sancţionați contravenţional, cu avertisment scris sau amendă, în valoare totală de 93.900 de lei, 61 de persoane fiind conduse la Poliţie.
Ca urmare a constatării unor infracțiuni flagrante, lucrătorii Jandarmeriei Mobile Mureș, au întocmit actele premergătoare începerii urmăririi penale pentru comiterea a 39 de fapte susceptibile a fi infracţiuni, de către 54 de autori. Cele mai frecvente infracțiuni au fost de furt, furt calificat, dar și tâlhărie, distrugere și port sau folosire de obiecte periculoase.
Și în cea de a doua jumătate a anului ne vom centra atenția pe îndeplinirea în cele mai bune condiții a sarcinilor ce ne revin, pentru creșterea gradului de siguranță a cetățeanului.

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.