Peste 200 de arme scoase din circuitul civil de către poliţişti în 2017

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Mureş a anunţat, luni, în cadrul şedinţei de prezentare a bilanţului activităţii pentru anul 2017, că pe parcursul anului trecut peste 200 de arme au fost scoase din circuitul civil, 21 dintre acestea fiind deţinute în mod ilegal.

„La Regimul armelor, explozivilor şi substanţelor periculoase, în 2017, 208 arme au fost scoase din circuitul civil – 99 de arme au fost ridicate în vederea confiscării pentru expirarea permisului de port armă, 21 de arme erau deţinute în mod ilegal, iar 88 de arme au fost predate pentru casare. În acelaşi interval, 1.449 bucăţi muniţie au fost ridicate în vederea confiscării, 6 persoane au fost reţinute pentru săvârşirea infracţiunilor de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi braconaj. Au fost ridicate 900 kilograme de carne de vânat, 19 trofee, 3 arbalete şi un autoturism”, se arată în raportul prezentat luni de conducerea IPJ Mureş.

De asemenea, anul trecut au fost indisponibilizate şi retrase de pe piaţă şi o serie de produse de protecţia plantelor şi au fost confiscate 120 de kilograme de obiecte pirotehnice, în valoare de 10.000 lei.

Potrivit conducerii IPJ Mureş, au fost constatate 120 de infracţiuni la regimul armelor, 28 de infracţiuni de braconaj cinegetic, 37 de infracţiuni la regimul substanţelor periculoase şi 5 infracţiuni la regimul protecţiei mediului.

AGERPRES

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Comentariile sunt închise.