Peste 25.000 de mureșeni nu au cărți de identitate

carte de identitateDirecţia Judeţeană a Persoanelor (DJP) Mureş a anunţat luni că, la nivelul judeţului, figurează, în prezent, în evidenţe 25.205 persoane care nu deţin cărţi de identitate sau care au documente a căror termen de valabilitate a expirat. Potrivit DJP Mureş, 5.630 persoane nu au solicitat eliberarea cărţii de identitate la împlinirea vârstei de 14 ani, iar alte 19.575 persoane nu au solicitat eliberarea cărţii de identitate la expirarea termenului de valabilitate al documentului deţinut anterior.

Instituţia a arătat că O.U.G. nr. 97/2005 privind evidenţa, domiciliul, reşedinţa şi actele de identitate ale cetăţenilor români, republicată prevede faptul că actul de identitate este documentul care face dovada identităţii, a adresei de domiciliu şi, după caz, a adresei de reşedinţă titularului acestuia şi că acesta se eliberează începând cu vârsta de 14 ani.

DJP Mureş a reamintit că, după lege, titularul sau reprezentantul legal al acestuia are obligaţia să solicite serviciului public comunitar de evidenţă a persoanelor eliberarea unei noi cărţi de identitate cu cel mult 180 de zile înainte de expirarea termenului de valabilitate a actului de identitate, dar nu mai puţin de 15 zile.

AGERPRES

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.