Peste 330 de abuzuri asupra copiilor anul trecut în Mureș

centrul de zi copiiDirectorul adjunct al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Mureş, Elida Deak, a anunţat marţi, la lansarea campaniei ”Copiii fără etichete” a organizaţiei ”Salvaţi Copiii” că anul trecut în judeţ au fost sesizate 339 de abuzuri asupra copiilor, majoritatea confirmate.

Potrivit reprezentantei DGASPC Mureş, din cele 339 de cazuri semnalate, 275 au fost de neglijare a copilului, 11 de abuz fizic, 32 de exploatare prin muncă, iar 18 copii au fost repatriaţi, majoritatea ajungând în sistemul de protecţia copilului.

Elida Deak a spus că cei mai expuşi abuzurilor au fost copiii cu vârste cuprinse între 3 şi 6 ani, în special fetele, iar printre cauzele cele mai frecvente de comitere a acestor abuzuri asupra minorilor au fost sărăcia şi plecarea părinţilor la muncă în străinătate.

Aceasta a arătat că la nivelul DGASPC Mureş s-a conturat o idee de proiect pentru accesarea de fonduri europene în intervalul 2014-2020, pentru construirea unu centru în cadrul căruia să se acorde consilier psihologică atât copiilor abuzaţi, cât şi părinţilor acestora.

Organizaţia ”Salvaţi Copiii” România a lansat, marţi, în mai multe oraşe din ţară, cel mai amplu studiu privind abuzurile împotriva copiilor realizat în România ultimilor zece ani, din care reiese că un nivel îngrijorător al violenţei în familii şi în şcoli.

AGERPRES

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.